Bakanlık kız öğrenciye tecavüz olayına müdahil oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Fatma Şahin, Gölcük'teki 13 yaşındaki kız öğrenciye tecavüz iddialarıyla ilgili olaya Bakanlık olarak müdahil olduklarını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık kız öğrenciye tecavüz olayına müdahil oldu

Şahin Twitter'den yaptığı açıklamada; "Bugün basında da yer alan Gölcük'teki kız çocuğunun başından geçen olaylarla ilgili Bakanlık olarak müdahillik talebinde bulunduk. Hukuk Müşavirliğimizin Bakanlık görev alanımızdaki pek çok konuda müdahil olmasıyla mağdurun hakkını koruyor, kararlığımızı gösteriyoruz. Diğer çalışmalarımızın yanı sıra görev alanımızdaki davalarda Hukuk Müşavirliğimiz mağdurlardan yana davalara müdahil oluyor." dedi.

Şahin, örnek olarak, ABD'li Sarai Sierra ve İstanbul Samatya'daki cinayetlerde de Bakanlığın şu anda müdahil.olduğunu söyledi. "Mağdurlar veya ailelerine destek veriyor" dedi.


*Astsubay 13 yaşındaki kıza cinsel istismardan tutuklandı/ Video


KOCAELİ'DE NE OLMUŞTU

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde 13 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Ö.Y. ile ilişkiye girdiği iddiasıyla 29 kişi gözaltına alındı. İfadelerinin ardından şüphelilerden 10'u dün akşam adliyeye sevk edildi, aralarında 1 astsubayın da bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Gölcük'ün Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki Ö.Y. arkadaşlarıyla konuşurken, erkeklerin kendisiyle ilişkiye girdiğini ağzından kaçırdı. Bu durum kısa sürede yayılınca, iddialara göre bazı erkek öğrenciler de şantaj yaparak Ö.Y. ile ilişkiye girdi.

Yaklaşık bir ay önce durumu öğrenen Ö.Y.'nin öğretmenleri, eşinden boşanan ve İzmit'te masaj salonlarında çalışırken geçen yıl kızıyla birlikte Gölcük'e taşınan annesi A. ile konuştu. Annesi A. da kızı Ö.Y. ile konuştuktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber