'İŞKUR Kampanya Otobüsü' Diyarbakır'da

Doğu ve Güneydoğu'da 22 ili ziyaret edecek İŞKUR Kampanya Otobüsü, Diyarbakır'a geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu'' kapsamında hazırlanan otobüste İŞKUR'un hizmetlerini tanıtacak olan iş ve meslek danışmanları, kayıt altına alacağı işsizlerin işe yerleştirilmesi için çalışmalar yürütecek.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, İŞKUR Kampanya Otobüsünün tanıtımı amacıyla düzenlediği basın toplantısında, 12 Nisan-14 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleşecek 2. Tanıtım Kampanyası kapsamında, özel tasarlanan otobüste görevli uzmanların, ziyaret edecekleri bölge illerinde işsiz kişilerle yüz yüze görüşme yapacağını söyledi.

Yazıcı, uzmanların, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde "İş gücü Yetiştirme Kursları, Girişimcilik Programları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlar, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsizlik Sigortası, Kısa Çalışma Ödeneği" gibi çeşitli hizmetleri de tanıtacağını bildirerek, şöyle konuştu:

"Avrupa Komisyonu ve Türkiye'nin ortak finansmanı ile İŞKUR tarafından yürütülen 'Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu' kapsamında model ofisler kuracağız. 81 ilin bir kısmında oluşturacağımız model ofisleri geri kalan illere yayacağız. İŞKUR'un bilişim altyapısının gelişmesine yönelik bir takım çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarla aramızdaki engelleri kaldırmak istiyoruz. Bu operasyonun tanıtım faaliyetlerinden biri de İŞKUR otobüsü. Bölgedeki hedefimiz 2 ayda yaklaşık 22 bin kişiyle yüz yüze görüşme yapmaktır."

-Üniversitelerde irtibat noktaları kuruldu-

Başlattıkları farklı bir uygulama ile üniversitelerde irtibat noktaları açtıklarına değinen Yazıcı, eğitimli iş gücünü, iş gücü piyasasına katmak amacıyla açtıkları ofislerde, iş ve meslek danışmanlarının üniversite öğrencilerine danışmanlık hizmeti vereceğini belirtti.

Yazıcı, geçen yıl 556 bin kişinin işe yerleştirildiğini vurgulayarak, bu yılki hedeflerinin bir milyon kişiyi İŞKUR aracılığıyla işe kavuşturmak olduğunu ifade etti.

Son 3 aylık veriler incelendiğinde ,günde ortalama 6 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini analatan Yazıcı, bu rakamın yaz aylarında 10 bini geçeceğini dile getirdi.

Yazıcı, kuruma kayıtlı işsiz sayısının 2 milyon 100 bin olduğuna dikkati çekerek, "TUİK verilerine göre ülkede 2 milyon 700 bin işsiz var. Kayıtlarımızda yer almasını istediğimiz tüm işsizleri, isim isim, adres adres belirlemek amacındayız. İş ve meslek danışmanları da bunun için sahadalar" dedi.

-Yurt dışında işe yerleştirme-

Geçen yıl 15 bini Irak'ta, 13 bini Rusya'da, geri kalanı da farklı ülkelerde olmak üzere 58 bin kişinin yurt dışında işe yerleştirildiğine dikkati çeken Yazıcı, küresel ekonomik krizden çıkma sinyalleri ve komşu ülkelerdeki siyasal istikrar sağlandıkça bu rakamın artacağını düşündüklerini kaydetti.

Yazıcı, yönetmeliği revize ederek mesleki kurslar sonucundaki istihdam yükümlülüğünü yüzde 20'den yüzde 50'ye, istihdamda kalma süresini de 3 aydan 4 aya çıkardıklarını dile getirerek, İŞKUR'a hizmet veren kursların özel istihdam bürosu gibi çalışmasını istediklerini söyledi.

Geçen yıl yaklaşık 370 bin kişiye işsizlik sigortası maaşı ödediklerine işaret eden Yazıcı, bu sayıyı da artırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Toplantının ardından Yazıcı ve Vali Mustafa Toprak, Ofis semtinde bulunan İŞKUR Kampanya Otobüsündeki çalışmaları takip etti.

Muhabir: Sema Kaplan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber