KİPTAŞ 20 bin kişiyi ilk kez ev sahibi yapacak

Haber Giriş : 24 Aralık 2005 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, halen yürüttükleri projelerle alt gelir grubundan 20 bin aileyi ev sahibi yapacaklarını belirterek, "Arsa sorunu olmasa bu rakam 2-3 kat artar" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan KİPTAŞ, alt ve orta gelir grubundan 20 bin kişiyi ilk kez ev sahibi yapmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar yaptığı 25 bin konuta ilaveten 30 bin konutun da planlamasını yapan KİPTAŞ'ın Genel Müdürü İsmet Yıldırım, uygun arsa bulmaları durumunda bu sayının 2-3 katına çıkacağını söyledi.

Alt gelir grubuna yönelik projelere devam ettiklerini belirten Yıldırım, yürüttükleri bu tür projelere şu örnekleri verdi: "TOKİ ile 2 bin -2 bin 500 konut yaptık. İkitelli'de, Esenyurt'ta 90 metrekare konutları 65 milyar liradan verdik. Yakuplu'da 242 konutu 48,5 milyar liradan verdik. Mimar Sinan'a başlıyoruz. Orada 600'den fazla konut yapacağız. Esenyurt'ta 7 bin konut var, yüzde 80'i bu gelir grubuna ait. Maltepe'de Sarıgazi'de yapacağız. Yine Esenyurt'ta, Pendik tarafında başka projelerimiz var. Bunlarla birlikte hiç evi olmayan 20 bin kişiyi ev sahibi yapmış olacağız."

HAZİNE ARAZİLERİ UYGUN

Mevcut şartlar içerisinde bu kadar konut üretebildiklerini anlatan Yıldırım, alt gelir grubuna daha fazla konut üretmek için yer temin etme gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, "İstanbul'da belli başlı birkaç yer tespit ettik, Maliye Bakanlığı oraları verirse, söylediğim rakamı 2'ye, 3'e katlarız. Hazine arazileri üzerinde bu tür konutların daha uygun şartlarda yapılacağı belli" diye konuştu.

Kapasite yıllık 5-6 bine çıkacak

"Arazimiz olsa daha çok üretiriz" diyen İsmet Yıldırım, KİPTAŞ'ın yüzde 60-70 kapasiteyle çalıştığını ve yıllık ortalama 2 bin 500 konut ürettiğini söyledi. Yıldırım, önümüzdeki dönemde ürettikleri konut ortalamasının 5-6 bin olacağını ifade etti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber