Tuzluca'da kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı

Iğdır'ın Tuzluca Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda,'Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı' yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2013 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tuzluca'da kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı

Iğdır'ın Tuzluca Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda,'Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı' yapıldı.

Tuzluca Sebze ve Meyve Hali üzerindeki toplantı salonunda gerçekleştirilen; 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 'Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı'na, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Çevre ve şehircilik İl Müdürü Banu Aslan Can, Alt yapı ve Kentsel Dönüşümden sorumlu Şube müdürü Ekber Düzci, Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kanunun sağladığı kredi avantajları ile ilgili konulara değinen Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Aslan Can, "Risk tespiti yaptıracağım ancak param yok' diyene 24 ay geri ödemeli tespit kredisi verileceği", "Binamı risk tespiti yaptırdım binam riskli çıktı ama yıktıracak param yok diyene" ise 24 ay geri ödemeli yıkım kredisi verileceğine, riskli binasını yıkıp yeni bir bina yapmak isteyene bakanlığın anlaşmış olduğu bankalardan veya bakanlık özel hesabından maksimum 10 yıl geri ödemeli hak sahipliği bazında azami 100 bin TL kadar kredi verileceğini söyledi. Can, "Binam yıkıldı nereye gideceğim diyeni" Kirada oturmak istediği takdirde karşılıksız 18 ay boyunca maksimum 600 TL aylık kira yardımının yapılacağına bildirdi.

Kanunun temel amacının deprem, sel, heyelan gibi olası doğal afetlerde can ve mal kayıplarının engellenmesi, afet riski taşıyan eski ve köhne yapılardan kurtularak daha sağlam ve güvenli yapılar inşa etmek olduğunu ifade eden Can, "Tüm vatandaşlarımız şu anda oturdukları binalarının güvenli olup olmadığını bilmeleri gerekiyor" dedi.

Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan ise, "Konu çok önemli. Artık vatandaşlarımızın yaşanacak afetler karşısında daha çok bilinçli olmaları gerekiyor. Hayati önem arz eden bu kanunun uygulamaları hakkında bizleri bilgilendiren Çevre Şehircilik Müdürü ve yetkili diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kanun hakkında sunum yapıldı. Toplantı, soru cevap bölümünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Aslan Can ve Şube Müdürü Ekber Düzci soruları cevaplamasının ardından son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber