Kuyumculara sahte altın satan kişi gözaltına alındı

ÜMRANİYE'de kuyumculara sahte altın sattıkları iddiasıyla yakalanan şüpheliler gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuyumculara sahte altın satan kişi gözaltına alındı

Edinilen bilgiye göre, Alemdağ Caddesi üzerinde rutin olarak yaya devriye gezen Güven Timi ekipleri, cadde üzerinde şüphelendikleri 3 kişiyi takibe aldı.

Sık sık kuyumculara girip çıkan 3 şüpheliyi durduran polis, bu kişilerin üzerlerinde yaptıkları aramada, 1 gr ağırlığında 5 adet plastik ambalaja preslenmiş altın ve 1 adet araç anahtarı buldu. Altınların plastik kutularının kırılıp incelenmesi sonucu, altınların sahte olduğu anlaşıldı. Şüphelilerin araçlarında yapılan aramada ise 150 adet daha sahte altın ele geçirdi. Bu kişilerin, altınları ayrı ayrı kuyumculara sattıkları öğrenildi. Gözaltına alınan Bayram E. (31) Ercan E.(25) Bülent K. (32)'nin polise verdikleri ifadelerinde, altınları Ümraniye de Abdulhamit G. (41) adlı bir kişiden aldıklarını söylediği öğrenildi. Polis memurları adı geçen kişiyi verilen adrese giderek gözaltına aldı.

650 BİN DOLARLIK PAZALIK

Şüphelilerin sahte altın alışverişi yaptıkları 5 kişinin daha olduğu öğrenildi. Güven Timleri adı geçenlerin bulunduğu adrese baskın düzenlenleyerek, bu 5 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan üst aramalarında 2 adet pırlanta kaplı kadeh, 1 adet pırlanta taşlı yüzük, 1 adet inci kolye ve çok sayıda tarihi eser fotoğrafı ele geçirdi. Şüpheli Atila K. (43), Çetin G. (41) İsmail B.(54), Ali K. (34) ve Metin Ş. (42) göz altına alınarak polis merkezine götürüldü. Şüphelilerin üzerinde çıkan pırlanta taşlı kadeh ve yüzük bir kuyumcu tarafından test edilerek gerçek olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanmadan kısa süre önce, 2 adet kadeh ve yüzük için 650 bin dolara pazarlık ettikleri öğrenildi.

Öte yandan, ele geçirilen malzemelerin gerçek değerlerinin anlaşılabilmesi için Müzeler Genel Müdürlüğü'ne gönderileceği öğrenildi. Şüpheliler ifadelerin ardından mahkemeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber