Erdoğan, Gazze'ye gideceği tarihi açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'ye yapacağı resmi ziyaretin tarihini açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, Mayıs Sonu gibi Gazze'de olacağım dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21. yüzyılda güçlü, büyük, iddia ve etki sahibi devlet olmanın kriterlerinin değiştiğini belirterek, "Gücünüz barışa olan katkılarınızla ölçülüyor, gücünüz eğitime kültüre, dayanışmaya, paylaşmaya olan katkılarınızla ölçülüyor, dünya üzerindeki eşitsizliklere, adaletsizliklere müdahale kapasiteniz, yanlışı düzeltme iradeniz, yumruğun ağırlığı değil sözün, fikrin, tezin ağırlığı dünyada her şeyden daha fazla etkili oluyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Geçmişte bir kriz bölgesine sizin askerleriniz, ordunuz ne kadar hızlı ulaşıyorsa o kadar etkiliydiniz şimdi ise askerden önce, ordudan önce sizin barış mesajlarınızın, uzlaşma ve uzlaştırma çabalarınızın, dayanışma ve yardımlaşma faaliyetlerinizin ne kadar hızlı, ne kadar önce ulaştığı anlam ifade ediyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulunda, "Bugünün dünyasında ülkeler ekonomileriyle ordularıyla olduğu kadar üniversiteleriyle ulusal ve uluslararası eğitim faaliyetleriyle dernek ve vakıflarıyla yardım kuruluşlarıyla fikir ve tezlerini anlatan kitle iletişim araçlarıyla öne çıkıyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "OECD raporlarına göre, Türkiye 2012'de resmi dış yardımlarını yüzde 99 arttıran bir ülke oldu. 2011'de Türkiye'nin resmi yardımları 1 milyar 273 milyon dolar seviyesindeydi, 2012'de Türkiye 2 milyar 532 milyon dolar resmi dış yardım gerçekleştirdi" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Dünyadaki bazı örneklerinin tersine Kızılay hiçbir zaman gizli gündemle ortada bulunmadı, derinden ilerledi, sessiz çalıştı, propagandaya hiç tenezzül etmedi, gerek yurt içinde gerek yurt dışında Türkiye insanının yardımseverliğini, alicenaplığını, cömertliğini, misafirperverliğini layıkıyla göstermenin dışında hiçbir niyet taşımadı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber