Ayvalık'ta Yed-İ Emin deposu sahipleri dertli

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile Altınova beldesinde bulunan Yed-i Emin depolarının işletmecileri sahipleri tarafından teslim alınmayan motosikletlerin çok yer kaplaması nedeniyle dertli.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ayvalık'ta Yed-İ Emin deposu sahipleri dertli

Vergi borcu veya kişiler arasında alacağın tahsil edilmemesi nedeniyle haciz konulan araçların yanı sıra trafikten men edilen ve kaza yapan araçların yer aldığı yediemin depolarındaki araç sayılarının her geçen gün giderek arttığı gözlenirken, yediemin depolarının işletmecileri ise en çok sahipleri tarafından geriye alınmayan motosikletler nedeniyle sorun yaşadıklarını belirtiyor. Ayvalık Yediemin Deposu'nun genç işletmecisi Alper Ayerden, çeşitli nedenlerle yediemin depolarına çekilen motosiklet sayısının 2009 yılından bu yana 855 adet olduğunu söyledi. Halen kendisine ait yediemin deposunda 300'ün üzerinde motosikletin bulunduğunu kaydeden Ayerden, "Biz motosikletini buradan çıkarmak isteyen vatandaşlarımıza gereken tüm kolaylıkları sağlıyoruz. Mesela, bir yada iki yıl süresince depomuzda kalan herhangi motosikletin sahibi tarafından geriye alınması sırasında; diyelim ki 350 lira tutan park ücretini eğer vatandaşın ekonomik gücü müsait değilse 150-200 lira ücret alıp, araç çekici ücretini de gerektiğinde hiç almadan kendisine teslim edebiliyoruz" dedi.

Motosiklet sürücülerinin, trafik ekipleri tarafından alıkonulduğunda 500-600 lira ceza bedelini ödeyerek motosikletini geriye alabileceğini zannettiği için, motosikletini geriye almak istemediğini kaydeden genç işletmeci Alper Ayerden, "Oysa bir motosiklete trafik ekipleri tarafından el konulduğunda, eğer o motosikletin herhangi bir cezası varsa bile motosiklet sürücüsüne kesilen ceza makbuzunda söz konusu cezanın ödenebilmesi için belli bir süre tanınıyor. Motosikletine el konulan sürücü, ertesi gün gidip eksik olan belgelerini tamamlayarak, kendisine kesilen cezayı ödemeden önce gelip motosikletini teslim alma şansına sahip. Ama çoğu motosiklet sahibi bunu bilmediği için; motosikletini yediemin deposundan çok cüzi bir ödeme karşılığında geri almaktan çekiniyor" ifadelerini kullandı.

Motosikletlerin yediemin depolarında sahipleri tarafından aylarca bazen yıllarca bekletilmesini anlamsız bulduğunun altını çizen Ayerden, "3-5 günlük park karşılığında 8-10 lira ödeyerek motosikletini geri almayan motosiklet sahipleri, motosikletlerini 3-4 ay depomuzda beklettikten sonra teslim almaya kalktığında, depoda günlük işleyen park bedeli motosikletin bedeline yaklaşabiliyor" dedi.

SAHİPLERİNCE ALINMAYAN MOTOSİKLET 3 AYRI KİŞİ VE KURUMU ZARARA UĞRATIYOR

Sahipleri tarafından

5-6 ay geri alınmayan motosikletlerin, devlet kurumları tarafından hurdaya çıkarılıp, geri dönüşüm için

Türkiye Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna gönderilip çoğu zaman ezildiğine işaret eden Alper Ayerden, "Bu motosikletlerin içerisinde halen daha birkaç önce alınmış motosikletler de var. Bu tür motosikletler; Vergi Dairesi ya da Mal Müdürlüğünce satılması halinde devletin ciddi bir kazanç sağlayabileceğini savunan Ayerden, "Ancak içinde bulunduğumuz koşullarda, yediemin depolarında bekletilen motosikletlerin; hem sahiplerine, hem devlete en çokta bize büyük zararları olabiliyor. Genelde de en büyük mağdur bizler oluyoruz. Düşünün bu motosikletler buraya firmamıza ait çekici vasıtasıyla geliyor. Sahipleri tarafından alınmayan bu araçlar yüzünden bizler ne çekici ücretimizi ne de çoğu zaman park bedelini alamıyoruz. Bu kadar büyük bir sermayenin karşılığında çoğu zaman çok ciddi bir yokluk çekebiliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber