Şahinler Ortaokulu TÜBİTAK için proje hazırlıyor

Çorlu'da eğitim-öğretim veren kurumlar arasında yer alan Şahinler Ortaokulu, TÜBİTAK için proje hazırlamaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahinler Ortaokulu TÜBİTAK için proje hazırlıyor

Okuldaki bu çalışmalar, okulun girişi kapısına asılan 'Haberiniz Var mı Bu Okulda TÜBİTAK'a Proje Üretilmektedir' yazılı afişle kamuoyuna duyuruldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) için 29 ayrı proje hazırladıklarını belirten Şahinler Ortaokulu Müdürü İsmet Dündar, okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin tamamının TÜBİTAK tarafından kabul gördüğünü söyledi.

Okul Müdürü Dündar: "29 proje hazırladık. Hazırladığımız projelerin tamamına yakını TÜBİTAK'tan kabul gördü. Mayıs ayı içerisinde projelerimizi sergileyeceğiz. seçim kurulundan seçim kabinleri ve seçim sandıkları talep edeceğiz. Projeleri sergileyip öğrencilerimize seçimini yaptıracağız. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin hazırladığı projelerin tüm safhalarını okul koridorlarında yer alan televizyon ekranlarından yayınlayacağız" dedi.

Dündar: "Projelerde 13 öğretmen ve 100'ü aşkın öğrenci görev alıyor. 29 proje hazırlandı. Öğrencilerimiz projelerini tamamladıkça okula getiriyorlar. Tekirdağ genelinde TÜBİTAK için proje hazırlayan 9 okul var. Bu okullardan 3'ü Çorlu'da bulunuyor. Bizim okulumuz dışında Çorlu Anadolu Lisesi ve Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi proje çalışması yapıyor. Şahinler Ortaokulu, ortaokul olarak Çorlu'da tek. Tekirdağ genelinde ise Çerkezköy Halit Narin Ortaokulu görevli konumda bulunuyor. Bu okullar bakanlık tarafından belirlenen okullar" diye konuştu.

Okul Müdürü İsmet Dündar konuşmasını şöyle sürdürdü: "Projelerimizin ortaya çıkmasının ardından Trakya Kalkınma Ajansı ile temasa geçeceğiz ve birliktelik sağlamamız durumunda okulumuza engelliler için bir asansör yapmayı planlıyoruz. 8, 9 ve 10 Mayıs 2013 tarihlerinde Bilim Fuarı ve Okul Kermesi düzenleyeceğiz. Düzenlenen projeler örnek olursa önümüzdeki yıl projeye katılım gösteren okulların sayısı artar."

Projelerin TÜBİTAK'a sunulmasının ardından kurumun okula 5 bin TL'lik katkı sağlayacağı da kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber