Arıtma tesislerinde test çalışmaları başladı

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinin yanı sıra Çarşıbaşı, Tonya, Beşikdüzü ilçeleri ve Giresun’un Eynesil ilçesi ile Vakfıkebir ilçesine bağlı Yalıköy beldesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projede sona yaklaşıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arıtma tesislerinde test çalışmaları başladı

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinin yanı sıra Çarşıbaşı, Tonya, Beşikdüzü ilçeleri ve Giresun'un Eynesil ilçesi ile Vakfıkebir ilçesine bağlı Yalıköy beldesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projede sona yaklaşıldı. Vakfıkebir ilçesine bağlı Ballı Köyü Vadisi'nde yaklaşık 30 dönümlük alan üzerine kurulu su arıtma tesislerinde test çalışmalarına başlandı.

Söz konusu arıtma tesislerinde toplam 20 adet arıtma, 10 adet kum havuzu bulunuyor. Tamamen otomasyon sistemiyle çalışacak olan tesislerden çıkan su evlere ulaştığında, piyasada satılan şişe sularından yüzde 70 daha sağlıklı olacak. Proje Koordinatörü ve İnşaat Yüksek Mühendisi Nevzat Kamiloğlu, tesislerin işlevi konusunda yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Kirazlık Deresi'nden gelen su bir gölette tutulduktan sonra önce dinlenme havuzlarına, ardından da süzme görevi görecek olan kum havuzlarına alınacak. Süzülen sular ise klorlandıktan sonra içme ve kullanma suyu olarak konutlara pompalanacak. Tüm bu işlemler ise tam otomatik makineler aracılığı ile yapılacak ve tesislerdeki tüm işlemler internet üzerinden Vakfıkebir'de kurulacak olan bir merkezden takip edilecek. Bu tesislerden elde edilecek su ise şu an piyasada satılan şişe sularından yüzde 70 daha sağlıklı olacak.”

Proje maliyetinin 44 trilyon lira olduğunu ifade eden Kamiloğlu, tesislerde vardiyalı olarak 14 personelin görev yapacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber