Babasının dükkanındaki ayakkabılardan sergi açtı

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencisi Dilek Geçer, ders kapsamında yaptığı "Öznel Tarih Projesi" çalışmalarının bulunduğu bir sergi açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2013 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babasının dükkanındaki ayakkabılardan sergi açtı

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencisi Dilek Geçer, ders kapsamında yaptığı "Öznel Tarih Projesi" çalışmalarının bulunduğu bir sergi açtı.

Kendi geçmişini, çocukluğunu ve çocukluğunda yaşadığı kesitleri tuvallerde anlatan Geçer, babasının Giresun'daki ayakkabı dükkanından gönderdiği kimseye ait olmayan eski ayakkabıları mor boya ile farklı şekillerde boyayıp sergide herkesin dikkatini ayakkabılara topladı.

Sergiyle ilgili olarak konuşmasında, ayakkabının kendisi için herkesin gördüğünden farklı olduğunu söyleyen Geçer, "Ayakkabı benim için herkesin gördüğünden farklıydı. Çocuktum, her tarafım ayakkabı yığınları ile doluydu. Hergün birileri gelir, bir başkaları giderdi. Eski püsküydü gelen ayakkabılar. Tabii babamın ustalığıyla yenilemesi sayesinde gıcır gıcır olurdu. Dede mesleğiydi ayakkabı ustalığı. Aslında ayakkabıyla olan bağım budur. Kirli, eski tamire muhtaç ayakkabılar babamın üslubuyla yenilenir bizim oralarda. Ben de bu çalışmamla kendi üslubum, kendi naçizane maharetim olan plastik değerlerle bezem ile dede mesleğine kayıtsız kalmamış oldum" şeklinde ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber