Eğitim-Sen üyeliği suç değil!

Haber Giriş : 25 Aralık 2005 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay, bir öğretmene "Eğitim-Sen üyesi, bölücü" karalaması yapan belediye başkanı ve muhtarlara tazminat cezası verdi.

Yargıtay, Eğitim-Sen üyesi bir öğretmeni 'bölücü' diye karalayan belediye başkanı ve muhtarları 20 milyar lira manevi tazminat cezasına mahkum etti. Ankara'da Eğitim-Sen üyesi bir öğretmen, 1991'den beri görev yaptığı Nallıhan ilçesindeki bir okulun boş olan müdürlüğüne atanmak istedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı okul müdürlüğü sınavını da kazanan öğretmen, atamasının yapılmasını beklerken, bir karalamayla karşı karşıya kaldı. Öğretmenin müdür olmasını istemeyen ilçenin Belediye Başkanı ve muhtarları bir araya gelerek Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Valiliği'ne şikayet dilekçesi gönderdiler; öğretmenin "Eğitim-Sen üyesi ve bölücü" olduğunu belirttiler. Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma açtı ve şikayetlerin yersiz olduğuna karar verdi. Bu arada, hakkındaki soruşturma nedeniyle istediği okula ataması yapılmayan öğretmen, mahkemeye başvurdu, Belediye Başkanı ve muhtarlardan 20 milyar lira manevi tazminat istedi. Ankara 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada taraflar dinlendi, öğretmenin soruşturma dosyası incelendi.

TAZMİNAT ÖDENECEK
Mahkemenin tazminat talebini reddetmesi üzerine öğretmen Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi, mahkemenin tam tersi bir karara imza attı. Eğitim-Sen üyeliğini ve sendikal eylemlere katılmayı bölücülükle suçlanmak için yeterli kanıt saymayan Daire, öğretmenin haksız şikayete uğradığına ve iddia sahiplerinin manevi tazminat ödemesine karar verdi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber