Gündoğdu başörtüsü meselesini anlattı

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Temsilciliği Maliye Bölümü tarafından düzenlenen, 'Medeniyet Davası ve Çözüm Sürecinde Başörtüsü Davası' konulu konferans SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gündoğdu başörtüsü meselesini anlattı

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Temsilciliği Maliye Bölümü tarafından düzenlenen, 'Medeniyet Davası ve Çözüm Sürecinde Başörtüsü Davası' konulu konferans SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu katıldı. Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Temsilciliği tarafından üniversitede ilk kez düzenlenen organizasyona ilgi beklenenin çok altında olurken, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu çözüm sürecinden ve başörtüsü meselesinden bahsetti.

Sendika olarak düzenledikleri başörtüsüne özgürlük imza kampanyasına sadece kendi sendikalarına bağlı insanların destek vermediğini hatırlatan Gündoğdu, "Bizim imza kampanyamıza Kamu-Sen'lisi- KESK'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi her kesimden destek geldi. Bu milletin tabanında bir problem yok. Asıl problem tavanda. Bunların da üstesinden gelinecektir" dedi.

Başörtüsünün inanç gereği takıldığını kaydeden Gündoğdu, insanların inancına kimsenin karışamayacağını söyledi. Gündoğdu, kadına uygulanan şiddetin en önemlisinin başörtüsü yasağı olduğunu ve bunun devlet eliyle yürütülmeye devam ettiğini söyleyerek, başörtüsünün devlet dairelerinde, üniversitelerde ve mecliste kesinlikle serbest olması gerektiğini ifade etti.

Kadına uygulanan şiddetin en önemlisinin başörtü yasağı ve bunun devlet eliyle yürütülmeye devam ettiğini belirten Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Böyle bir devlet anlayışı olmaz. Sosyal devlet vatandaşın ne giydiğine bakmaz. Bu esnada Serra Yılmaz diye bir sanatçı çıkmış, 'başörtülüleri görünce öcü görmüş gibi oluyorum' demiş. Biz demokrat insanlarız. Bizim çocuklar Serra Yılmaz'ı gördüğü zaman 'domuz görmüş gibi oluyoruz' demeyeceğiz. Çünkü biz domuzu da Allah yarattığına göre 'vardır bir hikmeti' deyip yolumuza devam edeceğiz. Biz batı medeniyetinin eksik gördüğümüz yanlarını eleştirirken, yüzde 99'u Hıristiyan olan Belçika'da başörtülü milletvekili o mecliste alkışlanıyorsa, Bosna Hersek'te başörtülü Belediye Başkanı görevine devam ediyorsa, biz Sütçü İmam'ın torunlarını dün batıya sürgün edip, bugün rektörlerin iyi niyet ve toleransıyla ancak serbesti sağlıyorsak, başörtüsünün devlet dairelerinde, üniversitelerde, mecliste kesinlikle serbest olması lazım. Bu serbestliğe kavuşuncaya kadar da biz öncülük yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber