Yağışlı hava devam edecek - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağışlı hava devam edecek - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde genellikle yağmur ve sağanak, güneydoğu kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, sabah ilk saatlerde Sivas çevrelerinde kar şeklinde görülecek yağışların; Samsun ve Ordu ile öğle saatlerinden itibaren Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, iç kesimlerde kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Samsun ve Ordu çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber