17 Nisan 2013'den önemli gündem başlıkları

Erdoğan, TRT Çocuk Şenliği kapsamında yabancı çocukları, Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edecek.

Haber Giriş : 17 Nisan 2013 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberindeki 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan yabancı öğrenci temsilcilerini,Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye'ye davet edilen dünya çocukları için düzenlenen törene katılacak.

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde, İstanbul milletvekilleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelecek.

- Erdoğan, TRT Çocuk Şenliği kapsamında yabancı çocukları, Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edecek.

4- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

5- Suriye'deki gelişmeler takip ediliyor.

6- 4. Uluslararası Yükseköğretim Fuarı ve Konferansı, Riyad'da gerçekleştirilecek.

7- 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 20. yılında Anıtmezar'da anılacak.

8- Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarında Sivasspor, Trabzonspor'u, Eskişehirspor, Fenerbahçe'yi konuk edecek.


Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Türkiye'ye davet edilen dünya çocuklarını kabul törenine katılacak. (10.30 - Ankara)

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve baraberindeki 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan yabancı öğrenci temsilcilerini kabul edecek. (15.30-Ankara)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel merkezinde İstanbul milletvekilleri ile kahvaltı yapacak. (10.00-Ankara)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çocuk Şenliği kapsamında yabancı çocukları Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edecek. (17.00-Ankara)

POLİTİKA

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin merkez Akdeniz ilçesinde esnafı ziyaret edecek, GİAD'ın 'Altın Kale' ödül törenine katılacak. Bakan Çağlayan, daha sonra Mersin'de turizm sezonunun açılışını yapacak. (14.00-15.30-18.30-Mersin)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Batı Afrika Ülkeleri Gençler Delegasyonu'nu bakanlık binasında kabul edecek. (10.30-Ankara)

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığından toplanacak. (13.00-Ankara)

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Hava Yolları (THY) - Airbus uçak alımı imza törenine katılacak. (13.00-İstanbul)

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Marmara Kadın Dernekleri Federasyonu (MARKAFED)'nun tanıtım programına katılacak. (14.00-İstanbul)

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Çırağan Sarayı'nda görüşecek. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. (10.45-13.00-İstanbul)

DÜNYA

- KKTC'de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı kabul edecek.

- İngiltere'nin eski Başbakanı Margaret Thatcher için cenaze töreni düzenlenecek.

- Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

- ABD'nin Boston şehrinde meydana gelen patlamalar sonrası insanlar normal hayatlarına dönmeye çalışıyor. Patlamanın meydana geldiği sokağı ziyaret eden birçok vatandaş, hayatını kaybedenlerin anısına çiçek bıraktı, dua etti.

- Yunanistan'da yaşayan Gökçeadalı (İmroz) Rumlar, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gökçeada'nın Zeytinli köyündeki Özel Rum İlkokulu'nun yarım yüzyıl sonra açılmasına izin vermesini memnuniyetle karşıladı. İlkokulun, en az 6 öğrenci ile eylül ayında faaliyete geçmesi için çalışmalarını sürdürmenin heyecanını yaşayan Atina'daki Gökçeadalılar, bazı ailelerin adaya dönme isteklerinin gerçekleşmesi için destek vereceklerini belirtiyor. (Özel)

GÜNCEL

- Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 20. yıl dönümünde Topkapı Anıt Mezar'daki kabri başında anılacak. (10.00-İstanbul)

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Erzurum'un Tortum ilçesinde HES davasını izleyecek. (09.00-Erzurum)

- Askeri casusluk ve fuhuş davasına devam edilecek. (09.00-İzmir)

- Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü'nün açılışı yapılacak. (16.00-İzmir)

- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyon Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Eskişehir'de 'Başkanlık Sistemi'ni anlatacak. (19:00-Eskişehir)

- Bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan için meslektaşları acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunamayacak. Doktorlar, Şehreküstü'ne gelip kapalı çarşı üzerinden Muradiye Devlet Hastanesi'ne kadar yürüyecek. (09.00-Bursa)

- Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde geçen yıl Gaziantep'te görevi başında bıçaklanarak öldürülen Op. Dr. Ersin Aslan için anma töreni düzenlenecek (12.30-Antalya)

- Adana'da yılın ilk Narenciye Bal Hasadı düzenlenecek törenle yapılacak. (09.30-Adana)

SPOR

- Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Sivasspor-Trabzonspor maçı oynanacak (19.00-Sivas)

- Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Eskişehirspor-Fenerbahçe maçı oynanacak (21.15-Eskişehir)

- Beşiktaş'ta Akhisar Belediyespor maçı hazırlıkları başlayacak (11.00)

- MP Antalyaspor Hasan Subaşı Tesisleri'nde antrenman yapacak (18.00-Antalya)

- Adanasporlu taraftarlar hakemlerin takımları aleyhine kararlar verdiği gerekçesiyle futbol federasyonunu protesto edecek. (14.00-Adana)

- 11. Uluslararası Futbol Şampiyonası ödül töreni Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek (19.30-İstanbul)

- Takımların hafta sonuna yönelik antrenmanları takip ediliyor.

AA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber