Gediz Liseleri ÖSYM'de Kütahya biririncisi oldu

Kütahya'nın Gediz İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ÖSYM raporuna göre önceki yıllarda başarı sıralamalarında Kütahya'da 4-5.sıralarda yer alan Gediz liselerinin, 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında il birincisi olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gediz Liseleri ÖSYM'de Kütahya biririncisi oldu

Lise müdürleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Kaymakam Çorumluoğlu, Gediz liselerinin lisans (4 yıllık fakültelere) programlarına yerleştirmede yüzde 3.62 ile Kütahya'da zirvedeki yerini koruduğunu, bu başarının tesadüfi olmadığını ve çalışma ile gerçekleştiğini ifade etti. Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yüzde 83,54 yerleştirme oranı ile ildeki tüm liseleri geçerek birinciliğe yükselirken, kendi okul türleri içinde Kız Meslek Lisesi'nin de yine ilde kendi türünde yüzde 19.23 yerleştirme başarısı ile ilde birincilik ve Türkiye genelinde üçüncülük elde etmeyi başardığını dile getiren Kaymakam Çorumluoğlu şöyle konuştu:

Örgün eğitim olarak ilçemizde 9 lise, 1'i özel 17 ortaokul, 1 İmam-Hatip Ortaokulu, birleştirilmiş sınıflı okullar ile birlikte 26 ilkokul ve 1'i özel olmak üzere 2 anaokulunda eğitim veriliyor. Bu okullarda toplam 520 öğretmen ve 240 (yönetici, memur, hizmetli) personel bulunuyor. İlçemizdeki eğitim başarısını artırmak için neler yapılabileceği hususunda il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, okul yöneticileri, yerel yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ve İl Genel Meclisi üyeleri ile istişare edilerek; okullarımızın tamamında yetiştirme kursları açıldı ve bu kurslara her yıl yaklaşık 200 bin TL. vakıf imkanlarından katkı sağlandı ve maddi durumu müsait olmayan öğrenciler özel dershanelere gönderildi. Bu öğrenciler yıl içinde yapılan deneme sınavları ile sürekli kontrol edildi. Bu konuda maddi ihtiyaçların karşılanmasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve belediyeler katkı sağladı. 2010 yılında Fen Lisesi ve 2011 yılında açılan Sağlık Meslek Lisesi mezun verdiğinde Gediz'in başarı oranı daha da yükselecek. 2012 yılında 520 öğrenci YGS sınavına girmiştir, 180 öğrenci dört yıllık sınavla öğrenci alan fakültelere yerleşmiş olarak elde edilen yüzde 34,62 başarı ile ilimizdeki ilçeler arasında Gediz'i birinci yapmıştır. 2013 YGS ve LYS sınavı sonucunda başarıların süreceği kanaatindeyim. Yaptırdığımız denemeler kanaatimizi güçlendirmektedir. SBS sınavlarında da başarıyı yakalamak ana hedefimiz ve orada da büyük ilerlemelerimiz oldu. 2007 yılında üç öğrencimiz Fen Lisesi kazanmış iken bugün bu sayı 30'u geçmiştir, başarı oranı da yüzde 60'ın üzerine çıkmıştır."

İlçedeki liselerin üniversiteye yerleştirme istatistikleri de açıklayan Gediz İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "İlçemiz eğitiminde bu başarıların kazanılmasında emeği geçen, başta sevgili öğretmenlerimize, idarecilerimize, maddi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen SYDV mütevelli heyetine, okul aile birlikleri başkanlarına, başta Gediz Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Ali Saraoğlu olmak üzere belde belediye başkanlarımıza, siyasi partilere, İl Genel Meclisi temsilcilerimize ve her zaman yanımızda olan sayın vekilimiz Soner Aksoy'a ve sayın valimiz Kenan Çiftçi beye hassaten teşekkür eder, emeği geçen herkesi tebrik ederim" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber