Erdoğan'ın gazi ve şehit yakınları için duyurduğu pakette neler var

Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler ile görüşmeler yaparak,onlardan gelen talepleri dikkatle ele alarak, geçen yılın Temmuz ayında bir dizi düzenlemeyi kanunlaştırdıklarına dikkat çekti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'ın gazi ve şehit yakınları için duyurduğu pakette neler var

Başbakan Erdoğan, 12 Şubat 2013 tarihli grup toplantısında şehit yakınları ve gaziler ile 65 yaşın üzerindeki yaşlılar ve engelliler için önemli düzenlemelerin müjdesini vererek çalışmaları başlattıklarını hatırlatarak,"İhtiyaçları, talepleri, imkanları gözden geçirerek, şehit yakınları ve gazilerimiz için yeni bir düzenlemeyi de bugünden itibaren başlatıyoruz. Bu düzenleme ile bilhassa vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamını da genişletiyoruz ”dedi.

Yeni düzenlemenin getirdikleri

Bu düzenleme ile özellikle vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamı genişletiliyor.

1-İstihdam hakkının kapsamını genişletiliyor

Daha önce bildiğiniz gibi terörle mücadele sırasında şehit olanların yakınları ile malul gazilerimizin kendilerine bir istihdam hakkı bulunmakta idi. Temmuz ayında yaptığımız düzenleme ile bu kapsamda şehit yakınlarına verilen istihdam hakkını ikiye çıktı.

Şimdi ise Terörle Mücadele Kanunu kapsamı dışında bulunan ve görevi nedeniyle hayatını kaybeden veya malul olan yani vazife ve harp malulü kapsamında olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara ise bir istihdam hakkı getiriliyor.

Böylece silah altında iken veya asayiş ve güvenlik hizmeti sırasında hayatını kaybeden veya malul olan evlatlarımız ile bunların yakınlarının yararlanacağı istihdam imkanı eşitlenmiş oluyor.

Ayrıca vazife malullüğü kapsamında bulunan diğer kamu görevlilerine de bir istihdam hakkı getiriliyor.

2-Terör mağduru sivil vatandaşlara istihdam ve maaş hakkı

Terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara bir istihdam hakkı getiriliyor.

Ayrıca bunlardan sosyal güvencesi olanların da maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlanıyor.

3-Vazife malullerinde derece kademe ilerlemesi

Daha önce sadece terörle mücadele kanunu kapsamında olanlar ile asayiş ve güvenlik hizmeti sırasında hayatını kaybeden veya malul olanlara tanınmış olan sanal intibak suretiyle maaş artış imkanını tüm vazife malullerine de sağlanmış oluyor.

4-Ek ödeme ve eğitim-öğretim yardımı kapsamının genişletilmesi

Vazife malullüğü kapsamında ek ödeme ile eğitim-öğretim yardımı alamayanlara da bu imkan sağlanacaktır.

5-Su ve elektrik ücret indirimi kapsamının genişletilmesi

Şehit yakını ve gazilerimizden su ve elektrik ücretlerinde indirim imkanından yararlanamayanların tamamı bu haktan yararlanma imkanına kavuşmuş olacaktır.

6-Faizsiz konut kredisi kapsamının genişletilmesi

Vazife ve harp malulü kapsamında olup faizsiz konut kredisinden yararlanamayanlara da bu imkân sağlanmış olacaktır. Bu çerçevede hak sahipleri 73.000 TL yirmi yıl vadeli faizsiz konut kredisi kullanabileceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber