Dünya birincilerinden Kütahyalılara Kur'an-ı Kerim ziyafeti

Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında birinci olan dünya birincileri, Kütahya Ali Paşa Camii Derneği'nin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğu Kur'an-ı Kerim ziyafetinde buluştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dünya birincilerinden Kütahyalılara Kur'an-ı Kerim ziyafeti

Dünya birincilerinin Kur'an tilavetini dinlemek için Kütahyalılar Ali Paşa Camii'ne akın etti.

Kur'an-ı Kerim'i okuma yarışmalarında farklı yıllarda dünya birincisi olan kariler okudukları Kur'an-ı Kerimle Kütahyalılara adeta manevi ziyafet sundu. Öğlen namazından sonra başlayan programda açılış konuşmasını il müftüsü Mustafa Üskülüplü yaptı. Kutlu Doğum Haftası programlarının 1989 yılında Diyanet işleri Başkanlığı'nca ihdas edilen Kutlu Doğum haftaları çerçevesinde bugüne kadar insanın yaşadığı her yerde büyük bir coşku ile kutlandığını anımsatan Müftü Mustafa Üskülüplü, "Allah'ın Resulünü anmaktan anlamaya geçiş istikametinde Kutlu Doğum programları bütün yoğunluğu ve geniş katılımlarla Allah'a şükürler olsun devam ediyor. Bizi şu anda buraya toplayan Allah sevgisi ve Peygamber sevgisidir. Ayrılmış gönülleri birleştiren yegane güç İslam kardeşliğidir. Rabbimiz bu vesileyle bizi birlikten ve beraberlikten, kardeşlikten mahrum etmesin, ayırmasın" diye konuştu.

Daha sonra Alipaşa Camii İmam Hatibi Şükrü Korkmaz'ın başlamış olduğu Kur'an tilavetine İstanbul Fatih Camii İmam Hatibi ve 1995 yılı Dünya Birincisi Hafız Osman Şahin, İstanbul Süleymaniye Camii İmam Hatibi ve 1998 Dünya Birincisi Hafız Ekrem Nalbant, İstanbul Piyale Paşa Camii İmam Hatibi ve 2003 Dünya Birincisi Hafız İshak Daniş ve Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi 2010 Dünya Birincisi Hafız Ali Tel devam etti.

Sunulan Kur'an ziyafetini dinlemek için çok sayıda kadın ve erkek camiyi hınca hınç doldururken program sonrasında Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü tarafından Alipaşa Camii'nden emekli olan emektar İmam Hatip ve müezzinlere plaket takdimi yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber