Bolu'da kaybolan 665 çocuktan 6'sı hala bulunamadı

Bolu'da son beş yıl içerisinde 665 çocuğun kaybolduğu öğrenilirken, kaybolan çocuklardan 6'sının hala bulunamadığı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2013 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bolu'da kaybolan 665 çocuktan 6'sı hala bulunamadı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçtiğimiz yıl açıkladığı, 'Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuklar' konulu raporunda, 2008-2011 yılları arasında çeşitli nedenlerden dolayı güvenlik birimlerine getirilen çocuk sayısının 27 bin olduğunu açıklamıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Yardımcısı Türken Yılmaz, Bolu'da 2008 ile 2013 yılları arasında 665 kayıp çocuk ihbarı yapıldığını söyledi. Son 5 yıllık istatistiki verileri paylaşan Türken Yılmaz, "Bolu ilinde 2008 ve 2013 yılları arasında 665 çocuk kaybolmuştur. Yapılan çalışmalar neticesinde 659 çocuğumuz bulunarak ailelerine teslim edilmiştir. Şuan 6 çocuğumuz kayıp olup aramalara devam edilmektedir. Ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapmaktadır" diye konuştu.

Yaşanan kayıp olayların çeşitli boyutlarda incelenmesi gerektiğini belirten Müdür Yardımcısı Yılmaz, ailelere büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Özellikle anne ve babalara seslenen Yılmaz, "Ailelerimiz çocukların arkadaşlarına çok dikkat etmelidirler. Kimlerle arkadaşlık kuruyor, internet kafelere çok sık gidiyor mu? İnternet kullanımı çok fazla mı? Bu hususların özellikle çok sık takip edilmesi gerekiyor. Evde internet kullananlar için de hangi sitelere girdiği çok iyi takip edilmelidir. Çünkü çocuk kaybolduğu zaman kimlerle iletişim kurduğunu internet üzerinden görebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bazı kaybolan çocukları arama çalışmaları sırasında eksik bilgiler nedeniyle istenilen sonucu elde edemediklerini vurgulayan Türkan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çocukları kaybolan aileler bize müracaat ettikleri zaman doğru bilgileri vermelidirler. Genelde bazı bilgiler ve hususlar saklanıyor. Aramalar sırasında eksik bilgilerle bulma işlemi uzayabiliyor. Çocuğun son çekilmiş fotoğrafı özellikle lazım oluyor. Ancak aileler bu konuda pek fazla duyarlı değiller."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber