Expotroia Çanakkale'nin önünü açacak

Çanakkale'de 16-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan EXPOTROİA Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı için hazırlıklar sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2013 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Expotroia Çanakkale'nin önünü açacak

Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Salih Yıldız, fuarın Çanakkale ekonomisini canlandıracağını söyledi.

Fuar hakkında bilgiler veren Yıldız, "Bizler, ÇASİAD olarak, Çanakkale'deki markaların hem bölgesel, hem de uluslararası tarzda bir yerlere taşınması gerektiğine inandık. Bu inançla, yönetim kurulumuz birlikte hareket ederek, 16-19 Mayısta bu fuarı düzenlemeye karar verdik. Dünyada Kudüs'ten sonra en çok tanınan yer olduğu için fuarın adında Troia'yı kullandık. EXPOTROİA inşallah Çanakkale'yi tanıtıp, Çanakkale'nin ruhunu da anlatacak. Üzerimize düşen görevleri yerine getirmek adına, işadamı, tüccar ve toplumun refah seviyesini yükseltmeye çalışan bir grup olarak biz böyle bir karar aldık. 7-8 aydır çalışmalarımız sürüyor. Meşakkatli ve zor bir olay. Profesyonel bir firmayla çalışıyoruz. Şehri birleştirme ve bütünleştirme adına da önemli bir iş yapıyoruz. Arkadaşlarımla ilçe ilçe gezip kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımızla görüşüyoruz. Maksadımız, Çanakkale ruhunu ve günümüzdeki barış ve bütünleşme olayını Çanakkale'de başlayan bir hareketle ortaya koymak. Biz üzerimize düşen görevi bir nebze olsun yerine getirdiğimize inanıyoruz. Bu sadece ÇASİAD'ın işi değil. Bir çok kurumla çalışıyoruz. Bu bir ticaret işi de değil. Biz bundan para kazanmıyoruz. Sırf tanıtım amaçlı bir organizasyon. Ancak elbette belli giderleri var. Ancak çok pahalı değil. Bunu yapmak zorundayız. Önümüzdeki yıllarda uluslararası bir fuar olacak ve bir çok tanınmış firma burada kendi ürünlerini tanıtacak. Şu anda hemen hemen bütün stantlarımız doldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber