KPSS Tercihleri Dosyası (1)

2005'in son memur yerleştirmelerinde kılavuz dağıtımı başladı. 28 aralık 2005 tarihinden itibaren de, T.C. Kimlik Numarası ile, internet üzerinden başvuru alınmaya başlanacak. Bu çerçevede bugünden itibaren, adaylara yardımcı olmak üzere, bazı dosyalar hazırlayacağız. İlk dosyamızda yaş hesaplama programı ile yaş, mezuniyet ve belgelere sahip olma şartlarının hangi tarih itibariyle hesaplanması gerektiğine dair bilgi yer almaktadır. Detay için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Aralık 2005 01:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaş şartı nedir?

Yaşın tespitinde sınava girilen tarih esas alınmaktadır. (Kılavuz madde 3:6)

Yani yaşın, 10 Temmuz 2004 esas alınarak hesaplanması gerekmektedir. Yaş hesaplamaları için memurlar.net olarak bir program yapmıştık. Bu programa ulaşmak için tıklayın.

Mezuniyet şartı nedir?

1- Sınava girilen öğrenim düzeyi neyse, tercihler o düzeyden yapılmalıdır. Örnek: Sınava lise düzeyinden girilmiş ise şuan üniversite mezunu olunsa dahi lise düzeyinden tercih yapılmalıdır.
2- Tercihlerin ÖSYM'ye teslim edildiği tarihte, 2004 yılında sınava girilen düzeyden mezun olmuş olmak gerekmektedir. Örnek: Sınava 2004 yılında, üniversite 3. sınıfta iken girilmiş olsun. Kişi, mezun olacağını varsayarak sınava üniversite düzeyinden girmiş ise, bu kişinin şuan tercihte bulunabilmesi için tercihlerini internet ile ÖSYM'ye bildireceği tarihte (en son 3 ocak 2006) üniversiteden mezun olması gerekmektedir. (Kılavuz madde 2:2)

Belgelere sahip olma şartı nedir?

Adayların, tercih edecekleri kadro veya pozisyonların karşısındaki başvuru şartları arasında yer alan; yabancı dil bilgisi, sertifika, ustalık-kalfalık belgesi, sürücü belgesi, askerlik durumunu gösterir belge vb. diğer belgelere başvuru tarihi (Başvuru Formunun ilgili Makamlara teslim edildiği tarih) itibariyle sahip olmaları gerekmektedir. Buna göre belgelere, eğer son gün başvuru yapılacak ise, 3 Ocak 2006 tarihi itibariyle sahip olmak gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber