27/12/2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 18.20'de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i Mısır ziyareti dönüşünde karşılayacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayip Erdoğan, saat 13.30'da bütçenin tümü üzerinde son görüşmelere katılacak.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu, saat 13.30'da toplanacak.
- Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Züheyir Amber, saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 16.00'da gerçekleştirilecek.

Bakanların faaliyetleri
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da saat 09.30'da, Türkiye Sakatlar Federasyonu tarafından düzenlenen bedensel engellilere ileri teknoloji bilgisayar programcılığı sertifika törenine, saat 10.00'da da Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından düzenlenen istihdama hazırlama eğitimi proje sertifika törenine katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 10.00'da ASO tarafından düzenlenen istihdama hazırlama eğitimi proje sertifika törenine katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 10.30'da Topkapı Sarayı 4. Avlu Mecidiye Köşkü Davetli Salonu'nda, bazı basın yayın organlarında Topkapı Sarayı ile ilgili çıkan haberler konusunda bir basın açıklaması yapacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 17.00'de Koç Üniversitesi'nde düzenlenecek olan "Türkiye'nin Siyasi Açıdan Dünü ve Bugünü" konulu konferansa katılacak.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, Ankara'da saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- DYP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, Ankara'da saat 10.00'da, FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Kara Harp Okulu tarafından saat 09.45'te, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yıldönümü törenleri kapsamında, 'Atatürk Garnizon Koşusu' düzenlenecek.
- Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından, Ankara'da saat 13.30'da, 'Kooperatiflerimiz Yeni Döneme Nasıl Hazırlanıyor?' konulu bir panel gerçekleştirilecek.
- Uluslararası Enerji Ajansı Ekonomik Analiz Bölüm Başkanı ve Başekonomist Dr. Fatih Birol başkanlığında bir ekip tarafından hazırlanan 'World Energy Outlook 2005 - Middle East and North Africa Insights' başlıklı kitabın tanıtımı, Ankara'da saat 15.00'te yapılacak.
- Türkiye Şehit Aileleri Dernekleri Birliği tarafından, Ankara'da saat 10.00'da, 'Önce Vatan' konulu bir toplantı düzenlenecek.
- Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Kurulu, Ankara'da saat 10.00'da yapılacak.
- Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yıldönümü münasebetiyle, saat 14.20'de 70. Büyük Atatürk Koşusu düzenlenecek.
- 27 Aralık Korteji tarafından, saat 15.00'te Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yıldönümü münasebetiyle saygı yürüyüşü yapılacak.
- Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen program, saat 10.00'da başlayacak.
- Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yıldönümü münasebetiyle, saat 18.30'da 'Ata'ya Saygı' tezhipli Atatürk Portreleri Sergisi'nin açılışı yapılacak.
- Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yıldönümü münasebetiyle Ankara Ticaret Odası tarafından saat 14.00'te, 'Yaşadığımız ve Düşlediğimiz Ankara' konulu resim ve sergi yarışması düzenlenecek.
- Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 86. yıldönümü münasebetiyle, Ankara Koleksiyon Kulübü tarafından saat 18.30'da, 'Trenle Gelen Hüzün' isimli sergi düzenlenecek.
- Milli Kütüphane Başkanlığı tarafından saat 15.00'te, Ahmet Muhip Dranas'ın ölümünün 25. yılı nedeniyle anma toplantısı düzenlenecek.
- Ankara Bölgesi Eczane Teknisyeni Eğitimi Projesi'nin sonuçlandırılması ve mezun olanların sertifikalarının dağıtılması amacıyla, saat 18.30'da basın toplantısı yapılacak.
- Türkiye Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu Olağan Genel Kurulu, Ankara'da saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- Hacettepe Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen program, saat 20.00'de başlayacak.
- Hacettepe Üniversitesi tarafından saat 14.00'te, Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 69. yılı nedeniyle konferans ve konser düzenlenecek.
- Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma törenleri kapsamında Bayrampaşa Belediyesi tarafından saat 09.00'da Ersoy'un Edirnekapı'daki kabri başında, saat 13.00'te de Belediye Kültür Merkezi'nde etkinlikler düzenlenecek.
- Küçükçekmece Belediyesi tarafından, saat 10.00'da Halkalı Ziraat Mektebi'nde düzenlenecek törenle Mehmet Akif Ersoy anılacak.
- MHP Fatih İlçe Başkanlığı'nca saat 13.30'da, Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı'daki kabri başında bir tören düzenlenecek.
- Eğitim- Bir-Sen, saat 14.00'te Edirnekapı'daki kabri başında Mlli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anacak.
- Bağcılar Belediyesi tarafından saat 19.00'da Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi'nde Mehmet Akif Ersoy'u anmak için bir tören düzenlenecek.
- Tuzla Belediyesi, saat 19.00'da Tuzla İBB İG Kültür Merkezi'nde, Mehmet Akif Ersoy'u anma toplantısı gerçekleştirecek.
- Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Maltepe Belediyesi tarafından saat 20.00'de Yayla Sanat Merkezi'nde düzenlenecek törenlerle anılacak.
- Kayışdağı Darülaceze sakinleri, saat 10.00'da Alemdağ Çatalmeşe İlköğretim Okulu'nda, Ramazan Bayramı'nda kendilerine mektup yazan öğrencileri ziyaret edecek.
- ESP'liler, saat 13.00'te Kadıköy Postanesi önünde, cezaevlerindeki siyasi tutuklularla dayanışma için bir basın açıklaması yapacak.
- İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu ile Adli Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu, saat 13.00'te Cağaloğlu'ndaki Tabip Odası'nda, Adalet Bakanlığı tarafından görevden 2. kez alınan Adli Tıp Uzmanları Derneği Üyesi Dr. Osman Öztürk ile ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, saat 12.00'de Yedikule'deki Fatih Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Yeri'nde, çağdaş ve teknolojik kurban satış ve kesim yerlerini gazetecilere gezdirecek.
- Bağcılar Belediyesi Gençlik Şurası, saat 10.00'da Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi'nde toplanacak.


EKONOMİ GÜNDEMİ
-------------------------

EMD'nin yılbaşı kokteyli
- Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) yılbaşı kokteyli, saat 19.30'da Yenibosna Dış Ticaret Kompleksi'ndeki Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) yapılacak.

TMSF'den satış ihalesi
- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Ses Sergisi ve Hayat Dergisi marka yayın hakları ile Hayat Resimli Romanlar ve Hayat Yayınları Arşivi'ni satışa çıkaracak. İhale, Büyükdere Caddedi 143 numara Asma Kat Esentepe adresinde saat 15.00'te başlayacak.

İTO'nun bütçesi görüşülüyor
- İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi, odanın 2006 yılı iş programı ve bütçesini görüşmek üzere saat 10.00'da İTO Merkez Bina'da toplanacak.


DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------

Irak Parlamento seçimlerinin sonuçları açıklanmaya devam ediyor
- Irak'ta ve ülke dışında yapılan özel seçimlerden Kürt Koalisyonu'nun 1. parti olarak çıktığı açıklandı. Seçim sonuçları açıklanmaya devam ederken, ülkedeki şiddet olayları artmaya başladı.

Bağdat'ta seçim gösterisi
- Irak'ta seçime hile karıştığını iddia eden partiler, başkent Bağdat'ta büyük bir gösteri yapıyor. Bu partiler, bazı anahtar bölgelerde seçimin yenilenmesini istiyor.

Arap Parlamentosu ilk oturumunu yapacak
- Arap Birliği'nin çabaları ile bölgede birliğin etkinliğini artırmak amacıyla kurulan Arap Parlamentosu, ilk oturumunu Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştiriyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber