Hafta sonu havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2013 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hafta sonu havalar nasıl olacak? - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney ve doğu kesimleri ile Marmara'nın kuzeyinde genellikle yağmur ve sağanak, güney bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Akdeniz bölge geneli, Muğla, Denizli'nin güney çevreleri, Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Akdeniz bölge geneli, Muğla, Denizli'nin güney çevreleri, Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber