Sahte engelliye e-takip

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, engelli raporunda sahteciliği önlemek amacıyla internette takip sistemi oluşturdu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2013 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte engelliye e-takip

Hastane Başhekimi Uzman Doktor Osman Yaşar Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin sağlık kurulunun her gün toplandığını ve başvuruları değerlendirdiğini belirterek, başvuru sonuçlarının hastanenin internet sitesinde yer aldığını söyledi.

T.C. kimlik ve rapor numarasını yazan başvuru sahiplerinin heyet raporu verilerine internet üzerinden ulaşabileceğine işaret eden Öz, sistemin engelli raporunda sahteciliği de önleyeceğini vurguladı.

Engelli vatandaşların hastanelerde düzenlenen raporlarla resmi kurum ve özel kuruluşların bazı hizmetlerinden ücretsiz ya da indirimli faydalanabildiğini dile getiren Öz, "Araba alımında Özel Tüketim Vergisi dahil olmak üzere engelli raporuna sahip olanlar birçok vergiyi ödemiyor, hatta bazı engelli vatandaşlarımıza aylık bağlanabiliyor. Hastanemizde oluşturduğumuz sistem ile engelli raporunun sahte olup olmadığı sorgulanabiliyor" dedi.

Osman Yaşar Öz, sahte rapor düzenleyen ya da evrakta sahtecilik yapan kişi veya gruplara ilişkin duyumlar elde ettiklerini ve bu yönde haberler okuduklarına dikkati çekerek, gerçek olmayan bu raporların topluma maddi ve manevi zarar verdiğini ifade etti.

Engellilere yönelik hizmet veren kurum ve kuruluşların Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nden alınan raporları www.alsancakdh.gov.tr adresinden doğrulatmasını isteyen Öz, "Sağlıklı olduğu halde bazı kişilerin raporda tahrifat yaptığını ve engelli haklarından faydalandığı biliyoruz. Biz hastanemizdeki kurulun verdiği raporları internet sitemizde yayınlıyoruz ve tüm kuruluşlara da aynı sistemi kullanmalarını öneriyoruz. Tüm heyet raporlarının tek merkezde toplanması ve ülke genelinde rapor sorgulama altyapısı oluşturulması da mümkün olabilir" diye konuştu.

-Hastane hizmetlerinde kolaylık-

Dr. Osman Yaşar Öz, hastane hizmetlerindeki gelişimin sağlık kurulu raporları ile sınırlı kalmadığını, banyosuz röntgen filmi çekilmesini sağlayan skopi cihazı aldıklarını, cihaz sayesinde doktorların hasta röntgenlerini kısa sürede poliklinikteki bilgisayarlarında görebildiklerini ve teşhis koyabildiklerini belirtti.

Alsancak ve Bornova Ağız Diş Sağlığı merkezleri ile protokol imzaladıklarına da işaret eden Öz, engellilere ameliyathanede genel anestezi altında müdahale ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber