İmamdan Rektörlere ders

Üniversitelerarası Kurul toplantısı için Alanya'ya gelen YÖK Başkanı ve yüzlerce rektör, Cuma namazı için gittikleri camide, emekli imam Ahmet Ünver'in ilginç vaazıyla karşılaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2013 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmamdan Rektörlere ders

Üniversitelerarası Kurul toplantısı için Alanya'ya gelen YÖK Başkanı ve yüzlerce rektör, Cuma namazı için gittikleri camide, emekli imam Ahmet Ünver'in ilginç vaazıyla karşılaştı. Karşısında yüzlerce bilim adamı gördüğünü söyleyen imam, suyun moleküllerinden bahsederek ders verdi.

Antalya'nın Alanya ilçesi Konaklı beldesinde bulunan Türkiye'nin ikinci büyük kongre merkezinde Üniversitelerarası Kurul Toplantısı yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan kongreye 100 üzerinde rektör katıldı. Kongrenin öğle yemeği arasını fırsat bilen YÖK Başkanı İsmail Baştosun ve beraberindeki yaklaşık 100 rektör, Cuma namazını kılmak için Kale Mahallesi'nde bulunan Bacaoğlu Camisine gitti.

Cami cemaatinin arttığını ve çoğunluğunun rektör olduğunu öğrenen emekli imam Ahmet Ünver, vaazında küçük bir değişiklik yaptı. Bildiği ile amel etmenin önemine değinen İmam Ünver, şöyle konuştu: "Görüyorum

camimizde çok sayıda bilim adamı bulunuyor.İki insan düşünün. Bunlardan biri mektep medrese görmüş, ilim tahsil etmiş birisi. Bir bardak suyun içinde ne kadar mineral olduğunu bililyor. Hidrojen ve oksijenden oluştuğunu biliyor. İçinde ne kadar madde varsa sayabiliyor. Bir kişi de o bardak suyun içinde ne olduğunu hiç bilmiyor. Bilim adamı bu faydalı sudan hiç içmiyor. İçinde ne olduğunu bilmeyen kişi ise bu sudan içiyor. Şimdi size soruyorum. Bu sudan içen kişi mi bu sudan faydalanır? Yoksa bu suyun içinde ne olduğunu bilipte içmeyen mi? faydalanır. Bunun cevabını varın siz verin"

İmam bir başka örnek daha vererek şunları söyledi: "Yine iki şahıs yan yana oturmuş. Biri ilim sahibi diğeri köylü mehmet ağa. Kur'an okumasını bilmiyor. Kur'ana saygısı var. Karşısında ayağını uzatmıyor, beş vakit namazını kılıyor. Diğeri ise Kur'an-ı Kerimi okumasını biliyor, manasını biliyor. Bu konuda ilim yapmış ancak gerektiği gibi tatbik etmiyor. Soruyorum size, bu kişilerden hangisi Kur'an-ı Kerim'den istifade edebilir? Varın bunun cevabını siz verin."

İmam Ünver, hutbede bir başka örnek daha verdi. Ünver, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yine iki şahıs yan yana oturuyorlar, bir tanesi sigaranın içkinin, kumarın zararlarını çok iyi biliyor. Ancak hepsini yapıyor, içiyor. Bir tanesi de insan sağlığına zararlı olup olmadığını bilmiyor. Sadece camide hocaefendi bunların haram olduğunu söylemiş. Bu nedenle bunları yapmıyor, içmiyor. Soruyorum size, bunların hangisi bu zararlı şeylerden etkilenir?"

İlmin üç şeyle öğrenildiğini anlatan Ünver, sözlerine şöyle devam etti: "İlim adamlarının burada olduğunu bildiğim için söylüyorum. Bunlardan biri havası hamse ile yani beş duyu ile ilim öğrenilir. Diğeri akılla ilim öğrenilir. Bilim adamlarıyla bu iki konuda din adamları olarak iyi anlaşıyoruz ancak bir üçüncü nokta var. O da haberi sadıkla ilim öğrenilir. Haberi sadık ile ilim öğrenilir konusunda da bir anlaşabilirsek hiçbir sorun kalmayacak. Haberi sadık nedir? Kur'an-ı Kerimin ilham yoluyla Peygamber Efendimize geldiğidir. Biz bu Peygamberin ümmeti olduğumuzu söylüyorsak ki onu söylüyoruz. O zaman onun sünnetlerini yerine getirmek zorundayız."

Vaazın ardından cuma namazını kılan rektörler, camiden ayrılarak Kongre Merkezine gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber