Çözüm Komisyonu isterse Kandil ve İmralı'ya da gidebilir

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Komisyonun Kandil ve İmralı’ya gitme noktasında gerekli kararı alabileceğini belirtti. Bozdağ, “Muhalefet kaçmak yerine Komisyona girerek konuşmalı” dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Nisan 2013 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevin Bilgin

AK Parti'nin görev alacak isimleri bildirdiği Meclis'te kurulan “çözüm komisyonu” Meclis'te olayın taraflarıyla yapacağı dinlemeler yanında karar alıp Kandil'e ve İmralı'ya da gidebilecek. Komisyon çıkarılması gereken yasalar konusunda da tavsiyelerde bulunacak. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, komisyonun Kandil ve İmralı'ya gidip gitmeyeceği konusunda, komisyonun gündemine hakim olduğunu belirterek, gerekli kararları alabileceğini ifade etti.

Meşruiyet tartışması yersiz

Bozdağ, muhalefetin komisyona üye vermemesini de eleştirerek, “Muhalefet kaçıyor. Üye vermemeleriyle komisyonun meşruiyeti tartışmalı hale gelmez. Biz Türkiye'de siyaset yapan partiler olarak ülkenin en önemli sorunlarından birini bu yüce Meclis'in çatısı altında bir araya gelip konuşmayacaksak nerede konuşacağız?” dedi.

Telekulaka üye vermişlerdi

Bozdağ, şunları söyledi: “Umarım CHP de MHP de Komisyon'a üye verir. Meşruiyet işi yasallığında alır. Meclis'in aldığı kararlar hangi şartlar altında meşru olacak, onun usulünü İçtüzük gösterir. CHP ve MHP oy vermezse meşruiyeti olmaz' diyebiliyor muyuz? Diyemiyoruz. Bu önemsiz bir iş mi, 30 yıllık sorunu konuşmanın, öneri ve eleştiri sunmanın dinleme komisyonu kadar önemi yok mu?''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber