Lösemili kız başka hastalar için validen yardım istedi

Adana'da halsizlik şikayetiyle gittiği hastanede lösemi olduğunu öğrenen 9. sınıf öğrencisi Ayşegül Avar (14), kendisini ziyaret eden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a, "Ben ücretsiz tedavi oluyorum, ancak zor durumda olan aileler var, hem bunlar için hem de kan ve kök hücre için kampanya başlatamaz mısınız" diyerek yardım istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2013 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lösemili kız başka hastalar için validen yardım istedi

Adana'da halsizlik şikayetiyle gittiği hastanede lösemi olduğunu öğrenen 9. sınıf öğrencisi Ayşegül Avar (14), kendisini ziyaret eden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a, "Ben ücretsiz tedavi oluyorum, ancak zor durumda olan aileler var, hem bunlar için hem de kan ve kök hücre için kampanya başlatamaz mısınız" diyerek yardım istedi.

Mehtap, (39) ile Recep Avar (41) çiftinin 14 yaşındaki kızları Ayşegül Avar, yaklaşık 1.5 ay önce halsizlik şikayetiyle annesi tarafından aile sağlığı merkezine götürüldü. Burada yapılan kan tahlilinde kan değeri düşük demir değiri ise yüksek çıktı. Bunun üzerine Avar, doktor tavsiyesi ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Seyhan Uygulama Merkezi'ne gitti. Burada yapılan tetkiklerde de kan değeri düşük, demir değeri yüksek çıkınca lösemiden şüphelenildi. Bunun üzerine aile, kızlarını Yüreğir Başkent Hastanesi'ne hemetoloji ve onkoloji bölümünde tetkik yaptırdı. Burada yapılan tetkiklerde Avar'ın lösemi olduğu belirlendi. Ancak aile bununla yetinmeyerek Özel Acıbadem Hastanesi Onkoloji bölümüne götürüldü. Burada yapılan tetkiklerde de Avar'ın lösemi olduğu belirlendi. Bunun üzerine Ayşegül Avar, hastanede tedavi altına alındı. Kemoterapi gören Avar'a doktorlar 6 ay sonra tedavi sonucunda ilik nakli gerekli olup olmadığını karar verecek. Tedavi gördüğü için okuluna gidemeyen Avar, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dersleri bir CD'ye yüklenip televizyondan takip etme imkanı bulacak. Arkadaşları da Avar için moral desteği kampanyası başlattı. Bu destek kampanyasını gören Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da Avar'ı hastanede ziyaret etti.

BAŞKA HASTALAR İÇİN DE YARDIM İSTEDİ

Vali Coş'un ziyareti sırasında Avar, hasta yatağında başka hastalar için validen yardım isteyerek, "Duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum. Benim sizden bir ricam var, sadece lösemili hastaler için

değil. Ben burada tedavimi ücretsiz görüyorum Allah'a şükür. Ama beyin tümörü ve buna benzer

çok daha çeşitli hastalıklar var. Bu hastalıklara yakalanan çocukların maddi durumu iyi olmadığı için ya da kan, ilik gerek olduğu için zor durumda olan hastalar var. Türkiye'de genel olarak bir kampanya düzenleyemeyiz mi. Bağış kampanyası, kan kan kampanyası, kök hücre kampanyası bir saate olsa o kanlar bir sürü insanın hayatını kurtarabilir. Böyle bir proje olamaz mı" dedi.

Vali Coş ise, "Bunu Sağlık Bakanlığı ile konuşalım, bir ihtiyaç varsa bakanlığın koordinesinde yaparız. Özellikle sana teşekkür ediyorum, hasta yatağında bile diğer hastaları toplumu düşünen, bu konuda çözümler üretmeye çalışan yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum acil şifalar diliyorum. Biz sana moral vermeye geldik sen bize moral verdin" dedi.

"BEN BUNU HASTALIK DEĞİL ÖDÜL OLARAK GÖRÜYORUM"

Avar, okula enfeksiyon riski nedeniyle ara verdiğini belirterek, "Ama devam etmek istiyorum, kendimi toparladığımda devam etmek istiyorum. Okuyup avukat veya onkoloji servisinde çocuklarla beraber danışmanlık yapmak istiyorum. Zaten iyileştikten sonra burayı da bırakmak istemiyorum. İnsanlara moral vermek istiyorum. Başaracağımı inandığımı herkese göstermek istiyorum. Biz atlatabildiysek bu acıların farkında olmayan çocuklarda bunu atlatır. Bizim çektiğimizden çok daha fazlasını onlarda çekiyor. Biz atlatabilirsek gerçekten herkes atlatabilir. Tedavisi olmayan bir hastalık değil. Her şeyin bir çözümü var. Sabır gerektiren bir hastalık. Her şey bir sınav. Ben bunu bir hastalık değilde ödül olarak görüyorum. İnsanın hayata bakış açısı değişiyor. Bu hastalık değil bence bu ödül. Ben böyle düşünüyorum bu yüzden moralim çok iyi hiç kendimi üzmüyorum başaracağıma inanıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber