Yeşilay Başkanı Karaman, modern bağımlılıkları anlattı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin düzenlediği Şehir Konferansları'na konuk olan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, "Modern Toplum Bağımlılıkları"nı anlattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Nisan 2013 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeşilay Başkanı Karaman, modern bağımlılıkları anlattı

Meram Tıp Fakültesi Morfoloji binasında düzenlenen konferansa, Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Yeşilay Konya Şube Başkanı Sabri Pişkin, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, davetliler, öğretim görevlileri ve öğrenciler aktıldı. "Modern Toplum Bağımlılıkları" konusunu anlatan Karaman, Türkiye'den her gün 300 insanın sigara bağımlılığı nedeniyle öldüğünü söyledi. Sigara ve sigaraya bağlı hastalıklarla bir uçak dolusu insan kaybedilirken, 10 yıl öncesine kadar kimsenin kılının kıpırdamadığını dile getiren Karaman, Yeşilay'ın sigarayla, alkolle, uyuşturucu ve benzeri bağımlılık yapan alışkanlıklarla mücadelesinin uzun yıllardır devam ettiğini hatırlattı.

Toplum geliştikçe bu bağımlılık türlerine yeni şeyler ilave olduğunu vurgulayan Prof. Dr. M. İhsan Karaman, bunların arasında teknolojinin de bulunduğunu vurguladı. Karaman, "Özellikle cep telefonu, internet, sosyal medya bağımlılığı ve ülkemiz için ekran bağımlılığı ve yerli dizi bağımlılığı var. Bir akşamda 6 dizi izleyenler var. 6 dizinin izlendiği bir evde çocuk eğitilebilir mi, onlara güzel örnek olunabilir mi? Bir satır kitap okunabilir mi? Hayırlı işler yapılabilir mi? Bunları bilmek ve bunlarla mücadele etmek zorundayız. Eğer biz güzel bir ülke, sağlıklı, üretken nesiller istiyorsak, iyi bir gelecek düşlüyorsak bunların farkında olmak ve bunlarla mücadele etmek zorundayız" dedi.

Konferansın sonunda Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, Prof. Dr. M. İhsan Karaman'a teşekkür ederek günün anısına hediye verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber