İtlaf edilen köpeklerin izini hafiye gibi sürdüler

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Marmaracık beldesinde itlaf edildiği iddia edilen köpeklerin izini süren hayvan severler, kepçeyle yaptıkları kazı çalışmasında 18 köpeğin leşine ulaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2013 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İtlaf edilen köpeklerin izini hafiye gibi sürdüler

Marmaracık beldesinde köpeklerin itlaf edilerek gömüldüğü ihbarı üzerine harekete geçen hayvan severler, önceki gece önce jandarmaya ardından savcılığa başvurarak, jandarma nezaretinde bölgede kazı çalışması yaptı. Çalışmaların ardından herhangi bir köpek ölüsüne rastlayamayan hayvan severler öldürülen köpeklerin izini hafiye gibi sürdü. Alınan izinlerin ardından jandarma ekipleri nezaretinde dere yatağına giden kadınlar, kendi imkanları ile kiraladıkları iş makinesiyle daha önce kazı yapılan bölgenin yaklaşık 8 kilometre uzağında kazı yaptı. Kazı çalışmalarında yaklaşık 3 metre derinliğe ulaşıldığında itlaf edilerek gömüldüğü öne sürülen 18 köpek leşi bulundu.

DOHAYKO Çorlu Temsilcisi ve Çorlu Hayvan Hakları Platformu Kurucusu Gönül Sönmez, "Çarşamba günü bir ihbar aldık biz. Perşembe günü ihbarın ayrıntılarıyla birlikte araştırmalara başladık. Oraya gittiğimizde fark ettik ki orası bizden hemen önce kazılmış. Bunu üzerine şüphelendik. Sonuç ortada. Ben sadece yapmam gerekeni yaptım. Bu ihbarı değerlendirdik. Doğru olduğunu ortaya çıkarttık. Bundan sonra tamamen resmi makamlarca çözülecek" dedi.

Bulunan 18 köpek ölüsünden iki tanesi ölüm nedenlerinin belirlenmesi için incelenmek üzere Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından alındı.

"BİZİM BELEDİYEMİZLE BİR İLGİSİ YOKTUR"

Marmaracık Belde Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, olaydan yeni haberdar olduğunu ifade ederek, "Köpeklerin nerede nasıl bulunduğunu ya da öldürüldüğünü bilmiyorum. Bizim belediyemizle bir ilgisi yoktur" dedi.

Gömüldükleri yerden iş makinalarıyla çıkarılan köpek leşlerinden veteriner ekipler tarafından örnek alındı. Numuneler incelenmeye alınırken, köpeklerin yeniden toprağa gömüleceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber