Adana'dan 50 milyon dolarlık mobilya ihraç ediliyor

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, ilden yapılan mobilya ihracatı ile yıllık yaklaşık 50 milyon dolarlık döviz girdisi sağlandığını söyledi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Nisan 2013 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'dan 50 milyon dolarlık mobilya ihraç ediliyor

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, ilden yapılan mobilya ihracatı ile yıllık yaklaşık 50 milyon dolarlık döviz girdisi sağlandığını söyledi.

Sürenkök, Adana'nın mobilya sektöründe önemli marka ve üretim merkezi konumunda olduğunu söyledi. Sadi Sürenkök, "Mobilya sektöründe faaliyet gösteren işyeri sayısı bakımından Adana iller sıralamasında 5, istihdam sayısı açısından ise 6'ncı sırada yer alıyor. Adana'dan Irak, Almanya, Suudi Arabistan başta olmak üzere çok sayıda ülkeye ihracat yapılıyor. Adana mobilya sektörü parlayan yıldız konumunda, marka, fiyat, kalite ve estetik açısından dünya genelinde ilk sıralarda yer almaktadır" dedi.

5 BİN İŞLETME

Kent merkezinde mobilya sektörünü yakından ilgilendiren alanlarda faaliyet gösteren 5 bin civarında işletme bulunduğunu aktaran ADASO Başkanı Sürenkök, şöyle devam etti:

"Genel olarak Türk mobilya endüstrisi, çoğu geleneksel yöntemlerle çalışan atölye tipi, küçük ölçekli işletmelerin ağırlıkta olduğu görünüme ve mobilya üreticilerinden iskelet üreticilerine, döşemecilerden tamiratçılara kadar oldukça geniş bir faaliyet alanına sahiptir. Buna karşın özellikle son 15-20 yıllık süreçte küçük ölçekli işletmelerin yanı sıra orta ve büyük ölçekli işletmelerin sayısı artmaya başlamıştır."

Adana'daki mobilya üreticisi firmaların, hem modern, hem de klasik olmak üzere mobilya sektöründe geniş ürün yelpazesi bulunduğuna vurgu yapan ve sektörün sorunlarına dikkat çeken Sürenkök, "Sektörde yetişmiş eleman bulamama ve kümelenememe sorunu var. Fuarların yetersizliği, markalaşamama, tasarım sorunu, hammadde fiyatları, yüksek girdiler, Çin malı ürünler ve enerji maliyetleri sektör açısından önemli sorunlar arasında yer almaktadır" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber