Üniversite öğrencilerine uyuşturucu operasyonu

Muğla İl Emniyet müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sokak satıcılarına yönelik 5 ilde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 8'i üniversite öğrencisi 14 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2013 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla polisi çoğunluğu üniversite öğrencisi 14 kişiyi uyuşturucu operasyonunda gözaltına aldı. Operasyonda bonzai, uyuşturucu hap ve esrar ele geçirildi. Sorguları tamamlanın 14 kişi savcılığa sevk edildi.

Yaklaşık 6 ay önce yapılan bir ihbar sonrası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan öğrencilerin uyuşturucu sattığı ihbarının ardından şüpheliler 6 ay boyunca teknik takibe alındı. Muğla polisi sabah saatlerinde operasyon için düğmeye bastı. 12 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda gece geç saatlerde Muğla'ya gelen bir araç takibe alındı. Araç takibinde üzerinde uyuşturucu olan bir şüpheli, Mobese güvenlik kamerasından takip edilerek ekipler tarafından Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde durduruldu. Araç sürücüsü üzerinde poşet içinde uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonun devamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinden Ç.Ç, H.İ.T., M.D.K., E.S., U.A., A.K., B.K. ve H.T. gözaltına alındı. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra Y.Y, S.Y, C.H, F.B, K.T ve O.O da gözaltına alındı.

14 kişi kaldıkları evlerde yapılan aramalarda 70 adet uyuşturucu hap ve 19 ayrı paket halinde 61 gram bonzai ve uyuşturucu içiminde kullanılan düzenek ele geçirildi. Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 14 kişi uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla savcılığa sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber