Bitlisliler güne karla uyandı

Bitlis'te, sabah saatlerinde kar yağışı başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlisliler güne karla uyandı

Bitlis'te, sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Etkili olan yağışla birlikte çiçek açan ağaçlar ve yeşil alanların üzeri karla kaplandı.

Türkiye'nin bazı kesimlerinde deniz mevsimi açılırken, Bitlis'te yaklaşık bir haftadır etkili olan soğuk hava ve yağmur, yerini sabah saatlerinden itibaren kar yağışına bıraktı. Yaz aylarına hazırlık yapan vatandaşlar, bir anda karın şokunu yaşadı. Kar yağışı, trafikte de kısa süreli aksamalara neden oldu. Kar kalınlığının 3- 4 santimetreyi bulduğu Bitlis'te yağışın etkisiyle dağlar beyaz örtü ile kaplandı. Vatandaşlar, araçlarını üzerindeki karları temizlerken, çiçek açmış ve yeşile bürünen ağaçların üzerine de kar birikti.

Karayolları ekipleri, yağan kardan dolayı karayollarında çalışma başlatırken, il Özel İdare yetkilileri, köy yollarında herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını bildirdi. Meteoroloji yetkilileri ise soğuk ve yağışlı havanın bölgeyi terk edeceğini, artacak hava sıcaklığının hafta ortasından sonra ülke genelinde mevsim normalleri üzerine çıkacağını

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber