BTK, elektromanyetik alan ölçüm sertifikası için kurs açtı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), elektromanyetik alan ölçüm sertifikası için kurs açtı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BTK, elektromanyetik alan ölçüm sertifikası için kurs açtı

BTK'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, haziran ayında düzenlenecek kursa, üniversitelerin elektrik-elektronik, haberleşme, fizik mühendisliği, fizik lisansı veya elektromanyetik dalgalarla ilgili dersleri alarak teknik bölümlerin birinden veya meslek yüksek okulu ile teknik liselerin elektrik, elektronik haberleşme teknolojisi (telekomünikasyon, haberleşme, haberleşme teknolojisi, elektronik haberleşme), elektronik teknolojisi (elektrik-elektronik, elektrik elektronik teknikerliği, elektronik, endüstriyel elektronik) bölümlerinden mezun olan orta öğrenim, ön lisans, lisans veya yüksek lisans mezunları katılabilecek.

*Yargıtay'dan 'baz istasyonu' kararı

Kurs kapsamında, ilgili mevzuat ve güvenlik sertifikası hakkında genel bilgi, elektromanyetik spektrum, mobil şebekelerin çalışmasına ilişkin teknik bilgiler, dünya ve Türkiye'deki standartlar, elektromanyetik alanlar ve ölçüm yöntemleri, elektromanyetik alan ölçümlerine yönelik cihaz kullanımları ve pratik uygulamalar hakkında bilgi verilecek.

Adaylar, istenilen belgelerle 3 Mayıs'a kadar BTK'ya başvuracak. Kurs sonunda, uygulanan teorik ve uygulamalı sınavda 100 üzerinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak.

Duyuruya göre, kurum personeli dışındaki özel ve tüzel kişilerin kurumdan elektromanyetik alan ölçüm sertifikası almadan yaptıkları elektromanyetik alan ölçümleri geçersiz olacak.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber