Küçük Vali, İstanbul'da kurallara uyulmamasından şikayetçi

İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu temsili olarak Beşiktaş Şair Nedim İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Defne Turan'a devretti. Turan, basın mensuplarının "İstanbul'un en önemli sorunu ne?" sorusuna “İnsanların kurallara uymaması' yanıtını verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Nisan 2013 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Küçük Vali, İstanbul'da kurallara uyulmamasından şikayetçi

Şair Nedim İlköğretim Okulu Müdürü Nadir Ünal, bazı öğretmenler ve 10 öğrenci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapmasında İstanbul Valiliği'ni ziyaret etti. Öğrenciler kendilerini makamında kabul eden ve bayramlarını kutlayan Vali Mutlu'ya bir demet çiçek hediye etti.

BİRAZ HEYECANLIYIM

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali mutlu, daha sonra makamını etkinlik kapsamında 4'uncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Defne Turan'a devretti. Vali Mutlu, Turan'a “Sana yeni görevinde başarılar diliyorum. Makamı büyük bir güven içerisinde, büyük bir memnuniyet içerisinde teslim ediyorum. Evet bugün İstanbul'un bayan, bir hanım bir valisi var. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Koltuğa oturan Defne Turan, gazetecilerin "'Ne hissediyorsun?" sorusuna, “Biraz heyecanlıyım” yanıtını verdi. Vali Mutlu, “İstanbul valisi olmak biraz heyecanlı. Evet heyecan yapmaması mümkün değil. Evet ben bile heyecanlıyım hala. Üç yıldır bu şehrin valisiyiz, hala heyecanımız var. Ama heyecan iyidir. Heyecan insana şart” dedi.

EN ÖNEMLİ SORUN İNSANLARIN KURALLARA UYMAMAMASI

Basın mensuplarının soru sormak istemeleri üzerine Vali Mutlu, “Size bir soru sormak istiyorlar sorsunlar mı? Basın sorusuz bırakmaz vali, belediye başkanı bulursa mutlaka bir şeyler sorar" dedi. Defne Turan, 23 Nisan ile ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine “Çok mutluyum. Bugün çocukların bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı. Gösterilerimiz olacak” dedi.

Defne Turan, "İstanbul'u nasıl yönetmek istiyorsunuz?", "İstanbul'un en önemli sorunu nedir?" sorular üzerine de “Ben İstanbul'u iyi bir şekilde, adaletli bir şekilde yönetmek istiyorum. (İstanbul'da en önemli sorun) İnsanların kurallara uymaması" diye konuştu.

Vali Mutlu ise, “ 'Çocuktan al haberi' derler. Demokrasi yönetim, kurallar rejimi herkes kurallara kanunlara uyacak” dedi. Defne Turan, "Vali Mutlu'nun yönetimini nasıl buluyorsunuz?" şeklinde yöneltilen bir soruya da “Bence çok iyi yönetiyor. Adil bir vali ama dediğim gibi kurallara uymayanlar olduğu için bazı sorunlar yaşanabiliyor” dedi. Vali Mutlu da gülerek, “Benim için çok gurur verici şeyler ifade ettiniz. Çok teşekkür ediyorum. Adil yönetmek, severek yönetmek, şehri ve şehrin hemşerilerini severek yönetmek önemli” diye konuştu.

Vali Mutlu, daha sonra diğer öğrencileri de çağırarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi ve konuklarına çikolata ikram etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber