Böbreğinden bir avuç taş çıktı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan böbrek hastası gencin, ameliyatla böbreğinden çıkan en büyüğü yumurta büyüklüğündeki bir avuç böbrek taşı, herkesi şaşırttı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2013 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Böbreğinden bir avuç taş çıktı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan böbrek hastası gencin, ameliyatla böbreğinden çıkan en büyüğü yumurta büyüklüğündeki bir avuç böbrek taşı, herkesi şaşırttı.

Kadirli'de yaşayan Nahit Gani (22) isimli genç, geçtiğimiz aylarda böbrek ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Gani'nin yapılan muayenesinde, böbreğinde taş olduğu tespit edilerek Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan muayenenin ardından doktorlar, Gani için ameliyat kararı verdi. Aynı hastanede her iki böbreğinden de açık ameliyat olan Nahit Gani'nin ailesine doktorlar, ameliyat sonrası böbreğinden çıkan bir avuç taşı gösterince herkes şaşırdı. Gencin yapılan ameliyat sonrası her iki böbreğinden de en büyüğü yumurta büyüklüğünde olan irili ufaklı 60 adet böbrek taşı çıkarıldı.

Ameliyat sonrası büyük oranda sağlığına kavuşan Nahit Gani'nin sağ böbreğinde, ameliyatta alınmamış yaklaşık 4 santim büyüklüğünde hala bir taş duruyor. Ameliyat sonrası, bir yıldır süren dayanılmaz ağrılardan bir nebze de olsa kurtulduğunu ifade eden Gani, "Doktorlardan Allah razı olsun. Şu anda yine ağrılarım var ancak eskisi kadar değil. Sağ böbreğimde yine yumurta büyüklüğünde bir taş duruyor. Doktorların dediğine göre böbreklerim sürekli taş üretiyormuş. Önümüzdeki günlerde herhalde bir ameliyat daha olacağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber