Meteorolojik veriler adli vakaları da aydınlatıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sektörel bazda verdiği hizmetler kapsamında, adli olayların çözümüne de yardımcı oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2013 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteorolojik veriler adli vakaları da aydınlatıyor

Hüseyin Gazi Kaykı - Meteoroloji Genel Müdürlüğü ürettiği verileriyle adli olayların çözümünde de katkı sağlıyor.

Günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alan meteorolojik veriler, ulaştırma, çevre, orman, tarım, turizm, sigorta, sağlık ve enerji başta olmak üzere birçok sektörün de çalışmalarına katkı sağlıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı gözlem, tahmin ve erken uyarılarıyla 7'den 77'ye toplumun tüm kesimlerine hizmet verirken, geçen yıl Kurumdan sektörel bazda en fazla veri talebi 862 başvuruyla çevre sektöründen geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğüne adli hizmetler için yapılan başvuru sayısı 826 olurken sigorta sektöründen gelen talep sayısı ise 521 oldu. Diğer sektörlerden eğitim alanında 459, enerjide 417, inşaatta 312, tarımda 127, savunmada 78, ulaşımda 55, turizmde 44, sağlıkta 22 ve gıdada ise 20 veri talep başvurusu yapıldı.

-Adli olayların çözümünde meteorolojik verilerin önemi-

Meteoroloji verilerin adli olayların çözümünde önemli bir yer tutması dikkati çekiyor.

Adli makamlar, "öldürmeye teşebbüs, cinsel istismar, taksirle yaralama, trafik suçları ve cezaları, inşaat veya yıkımla ilgili emniyet kurallarına uymama" gibi çeşitli suçlardan yapılan yargılamaların yanı sıra tazminat davalarında ve zayi kararı verilmesine ilişkin davalarda da meteorolojik veri talebinde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, bazı adli olayların meydana gelmesinde meteorolojik şartların etkisini göz önünde tutan savcılıklar veya mahkemelerin bilgi başvurusunda bulunduğunu, istenen her bilgiyi de adaletin hizmetine sunduklarını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber