Beşir Derneği'nden kan kampanyası

Beşir Derneği tarafından 'Bir Damla Bin Umut' sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2013 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beşir Derneği'nden kan kampanyası

Beşir Derneği tarafından 'Bir Damla Bin Umut' sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Kızılay ile ortaklaşa düzenlenen kampanya hakkında bilgi veren Beşir Derneği Kayseri Şube Başkanı Atila Ayasılı, "Beşir Derneği, her ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılamak için tüm alanlarda var gücüyle çalışmaktadır. Bu vesile ile bu gün burada 'Bir Damla Bin Umut" kan bağışı kampanyası düzenledik" dedi.

Ayasılı, "İnsan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı, bir insanı mutlu etmeye ve o mutluluğu kendi içimizde yaşamaya en güzel örnektir. Beşir Derneği bu düşünce doğrultusunda Kızılay ile birlikte 2012 yılında İstanbul'da düzenlediği kan bağışı kampanyasında 10 bin ünite kan toplamıştır" diyerek şu şekilde konuştu:

"Kan bağışı yaşam için önemlidir. Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınlarından karşılanmaktadır. 18-65 yaş arası olan bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kilo üzerinde her sağlıklı insan kan bağışlayabilir.

2 Mart itibariyle yurt genelinde 237 noktada en yaygın bağış kampanyasını yürüten Beşir derneği, 2013 yılında 25 bin ünite kan bağışı hedefiyle çalışmalarına devam etmektedir.

Semerkand Vakfı ve Tümsiad'ın da destek verdiği kampanyamıza vatandaşlarımızı destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber