Öğretmen adaylarına Fatih Projesi tanıtıldı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen adayı üniversite öğrencilerine meslek hayatlarında kullanacakları Fatih Projesi ile ilgili bilgilendirme günleri düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2013 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen adaylarına Fatih Projesi tanıtıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi 3. ve son sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirme günlerine, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, MEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Tuğba Yanpar Yelken, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serdarhan Musa Taşkaya ve diğer eğitim görevlileri katıldı. Merkez Yenişehir ilçesindeki Yahya Akel Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikle eğitim fakültesinden mezun olacak öğretmen adaylarına sahada Fatih Projesi ile ilgili kullanacakları eğitim araçları ve içerisinde bulunacakları ortamların tanıtılması hedeflendi. Etkinlik kapsamında her gün farklı gruplar olmak üzere 5 gün boyunca 700 civarındaki öğretmen adayına sunumlar ve anlatımlar düzenlendi. Etkinlikte, Eğitici Bilişim Teknolojileri formatör öğretmenleri tarafından etkileşimli tahtalar, etkileşimli tahta yazılımları, tablet uygulamaları ve EBA portalı tanıtıldıktan sonra örnek uygulamalara geçildi. Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından da sınıflarda örnek uygulamalar yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Gül, açılışta yaptığı konuşmada öğretmen adaylarına Fatih Projesi'nde Mersin'in genel durumu ve gösterdiği başarılı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Gül, öğretmenlerin Fatih Projesi'nin uygulayıcıları ve yürütücüleri olduğunu, bu açıdan geleceğin öğretmenlerine yapılan bu bilgilendirmenin çok yerinde olduğunu söyledi.

MEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yelken ise Eğitim Fakültesi öğrencilerinin öğretmen adayı olmalarından dolayı Fatih Projesi hakkında bilgilerinin ve uygulama tecrübelerinin olmasını önemli bulduğunu ifade ederek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bu konudaki çalışmaları ve destekleri için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Erol Uysal ve Yenişehir İlçe Koordinatörü Mehmet Secer tarafından sunumlar yapıldıktan sonra eğitim sınıflarında etkileşimli tahtalar üzerinde uygulamalar gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber