Elektrik ve güneş enerjisinin önemi anlatılacak

Tarımsal sulamada girdilerin azaltılmasında elektrik enerjisinin önemi ve güneş enerjisinden faydalanma imkânları ile sulama yatırımlarının son durumu konularının ele alınacağı konferans 29 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 10.30'da Edirne Ticaret Borsası Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2013 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elektrik ve güneş enerjisinin önemi anlatılacak

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı; "Enerji çağımızın en stratejik unsurlarından birisi konumunda ve tarımsal sulamada önemli bir girdi kaynağı olarak dikkati çekiyor. Özellikle çeltik üretiminde kooperatiflerimiz önemli miktarda tüketim gerçekleştiriyorlar. Edirne Valiliği ve Trakya Doğal Kaynakları ve Enerji Derneği ile birlikte organize ettiğimiz konferansı düzenlemekteki amacımız özellikle güneş enerjisinden faydalanma konusunda üyelerimiz ile üreticilerimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Edirne'mizde ve Bölgemizde gerçekleştirilen sulama yatırımlarının son durumu konuları da program kapsamında ele alınacak. Üye ve üreticilerimiz başta olmak üzere özellikle sulama kooperatiflerimiz ile konuya ilgi duyan tüm vatandaşlarımızı konferansa davet ediyorum." dedi.

Konferansta Trakya Doğal Kaynakları ve Enerji Derneği Başkanı ve Emekli DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Yüksek Mühendis Hüseyin Erkin tarafından "Tarımsal Sulamada Girdilerin Azaltılması", DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Yüksek Mühendis Serkan Genç tarafından "Sulama Yatırımlarının Son Durumu" hakkında bilgiler verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber