Sahte polise inandı, 8 bin lira kaptırdı

Bursa'da yine bir vatandaş, sözde komiserin dolandırıcılık tuzağına düştü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2013 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte polise inandı, 8 bin lira kaptırdı

Bursa'da yine bir vatandaş, sözde komiserin dolandırıcılık tuzağına düştü. Gerçek polisler ise son zamanlarda artan bu şekildeki dolandırıcılık olaylarıyla alakalı vatandaşları uyardı.

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Davutdede Mahallesi'nde meydana geldi. Kendisini arayıp başkomiser olarak tanıtan şüphelinin, "kredi kartların ve internet bağlantın terör örgütü tarafından kullanılıyor" demesine inanan, B.K., zanlının yönlendirmesiyle hesabına 8 bin lira gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan B.K. soluğu karakolda aldı.

Polis zanlının yakalanması için alarma geçti. Emniyet yetkilileri ise, son zamanlarda artan bu şekildeki dolandırıcılıklar hususunda vatandaşı uyardı. Hiç bir savcı, polis ve jandarmanın para talep etmediğini kaydeden yetkililer, vatandaşların dikkatli olmasını, bu şekilde bir Telefon geldiğinde hemen durumu 155 polis imdat telefonuna bildirmesini istedi.

Bilindiği gibi polis, vatandaşları uyarmak için 'Dikkat dolandırılıyorsunuz' başlığı altında toplu taşıma araçları ve bankalara broşürler asmıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber