Ardahanlı kadınlar ilk kez İstanbul'u görmek için yola çıktı

Ardahan'da 43 kadın, Sosyal Destek Programı (SODES) gezisi kapsamında, otobüsle İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı.ilk kez kent dışına çıkan kadınların heyecanlı oldukları görüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Nisan 2013 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ardahanlı kadınlar ilk kez İstanbul'u görmek için yola çıktı

Ardahan'da 43 kadın, Sosyal Destek Programı (SODES) gezisi kapsamında, otobüsle İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı. ilk kez kent dışına çıkan kadınların heyecanlı oldukları görüldü.

SODES gezisi kapsamında, Ardahan Kadın Evi Derneği (AKED) tarafından hazırlanan 'Biz Ardahanlı Kadınlar' projesi sayesinde 43 kadın, bugün Ardahan'dan İstanbul'a uğurlandı. Vali Yardımcısı Deniz Pişkin ve AKED yöneticileri tarafından otobüsle uğurlanan kadınların heyecanlı oldukları görüldü.

Kendi olanakları ile İstanbul'a gidemediklerini anlatan kadınlar, proje uyarınca ilk kez Ardahan dışına çıktıklarını belirtti. Denizi ve İstanbul'u görecekleri için çok mutlu olduklarını ifade eden kadınlar, "İstanbul'da doyasıya gezeceğiz" ifadesini kullandı.

Ardahan Kadın Evi Derneği Başkanı Neslihan Arslangörür ise "Ardahan dışına şimdiye kadar hiç çıkmayan kadınlar için İstanbul Başakşehir Kaymakamlığı ve Başakşehir Belediyesi ile ortak bir proje hazırladık. Ardahan Valiliği'nin vermiş olduğu büyük destek ile bu projeyi gerçekleştirdik. Kadınlarımız, bugün saat 10.00'da İstanbul'a hareket etti. Hafta sonu İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezecekler. Pazartesi günü de Ardahan'a dönecekler" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber