Dağda mahsur kalan Polonyalı turist, helikopterle kurtarıldı

Antalya'da kaya tırmanışı için çıktığı dağda mahsur kalan 27 yaşındaki Polonyalı Michael Jan Horaczek, Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri ile kurtarıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Nisan 2013 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dağda mahsur kalan Polonyalı turist, helikopterle kurtarıldı

Kısa süre önce Antalya'ya tatile gelen Polonyalı turist Michael Jan Horaczek dün akşam saatlerinde kaya tırmanışı için Sivridağı Yaban Hayatını Geliştirme Bölgesi'ne gitti. 8 saatlik yürüyüşün ardından iki büyük kayanın arasına inen Polonyalı turist bulunduğu yerden çıkamadı. Cep telefonu ile yardım isteyen Horaczek'i kurtarmak için jandarma ve itfaiye hareket geçti. Geyiksivrisi mevkiinde olduğu anlaşılan Horaczek'e karadan ulaşılamadı. Bunun üzerine bölgeye çağırılan Sahil Güvenlik Komutanlığı helikopteri havanın kararması ve sarp kayalıklar nedeniyle iniş yapamadı. Yanında su bulunduğunu belirten Polonyalı turisti kurtarma çalışması sabaha bırakıldı.

Bugün sabah erken saatlerde bölgeye giden helikopter, Michael Jan Horaczek'i bulunduğu yerden kurtardı. Özel Aspendos Hastanesi'nde ayakta tedavi gören Michael Jan Horaczek'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber