KPSS Tercih Dosyası 3

Bu hafta başlayan Memur ve sözleşmeli personel atamalarına ilişkin, hafta başında iki dosya yayımlamıştık. Bugün, üçüncü dosyamızı yayımlıyoruz. Bu dosyada, tercihte bulunabilmek için baraj puanı olup olmadığı, puanların kaça kadar indiği, kılavuz almanın zorunlu olup olmadığı, daha önce yerleşenlerin yeniden başvurup başvuramayacağı, askerde iken yerleştirme işlemlerine müracaat edilip edilemeyeceği gibi sorulara yanıt verilmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Aralık 2005 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS Tercih Dosyası 1
KPSS Tercih Dosyası 2

Açıklanan kadrolara başvurabilmek için baraj puanı var mıdır?

Açıklanan hem ek yerleştirme kadroları hem de yeni kadrolara başvurabilmek için baraj puanı bulunmamaktadır. 70 puan şartı 2002 yılında kaldırılmıştır. Ancak, bir kadro ve pozisyona yerleşebilmek için yüksek puan almak gerekmektedir.

Puanlar kaça kadar indi?

Puanlar kaça kadar indi sorusuna cevap vermek mümkün değildir. Özellikle fakülte bazında talep edilen bu bilginin bir yararı da zaten bulunmamaktadır. Bilindiği üzere, açıklanan kılavuzlarda yüzlerce kadro bulunmaktadır. Her kadro için bir önceki yerleştirmede kaç puanla girildiği ÖSYM tarafından açıklanmıştır. Bir mesleğe sahip olanların (tekniker, mühendis vb.) bu minimum puanlara bakarak, tercih edeceği unvan için en son kaç puanla girildiğini öğrenmesi mümkündür. Son yerleştirmedeki minimum ve maksimum puanlara bakmak için tıklayınız.

Kılavuz almak zorunlu mu? Bankaya en son ne zaman para yatırılmalıdır?

Kılavuz alımı zorunlu değildir. Kılavuz internete aktarılmıştır. Buradan bakılarak tercihler belirlenebilir.
Bankalara ise en son 30 Aralık günü para yatırmak gerekmektedir.

2005 yılında yapılan KPSS sonuçları niçin geçerli değildir?

2005 yılında yayımlanan KPSS kılavuzunda, bu sınavın sonuçlarının sadece KPSS-A ve KPSS-Öğretmenlik için geçerli olduğu açık olarak yazmaktadır. Şuanki yerleştirmeler ise KPSS-B yerleştirmeleridir. Dolasıyla sadece 2004 KPSS sonuçları kullanılacaktır.KPSS-A veya KPSS-B ne demektir sorusunun cevabı için tıklayınız.

Daha önce yerleşenler tercihte bulunabilir mi?

Bu konuda detaylı bilgi için bir önceki yerleştirmeler esnasında hazırladığımız şu dosyaya bakınız.

Askerde olanlar yerleştirmelere başvurabilir mi?

657 sayılı Kanunun 63. maddesine göre atama halinde 15 gün içerisinde göreve başlanması gerekmektedir. Ancak, belge ile ispatı mümkün bir sebep var ise bu süre 2 aya kadar uzatılabilir. Bu halde de göreve başlamayanların atamaları ilgili kurumlarca iptal edilir. Yani, ilgili kurumca atama yapıldıktan sonra15 gün içerisinde (belge ile isbatı mümkün bir durum var ise 2 ay içinde) göreve başlanması gerekmektedir. Aksi halde göreve son verilir.
Diğer taraftan, Merkezi yerleştirmelerde ÖSYM'nin yaptığı sadece bir atama teklifidir. Nihai atamayı kurum yapar. Bu nedenle yukarıda bahsedilen 15 günlük süre, ilgili kurumca atama yapıldıktan sonra başlar.
Bir diğer önemli husus ise şudur: Kadrolarda aranan şartlar hukuki midir, değil midir? Bize göre değildir. Bu konuya ilişkin olarak hazırladığımız şu dosyaya bakabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber