Nakil için ikinci şansı yakaladı, hayata tutundu

KONYA'da 7 yıl önce yakalandığı siroz hastalığı ilerlediği için karaciğeri fonksiyonlarını yitiren 53 yaşındaki İbrahim Talaş, organ nakli için çağırıldığı hastanede ameliyat için beklerken, bulunan karaciğer durumu daha acil olan bir hastaya nakledildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Nisan 2013 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nakil için ikinci şansı yakaladı, hayata tutundu

Talaş, bir ay sonra ikinci nakil şansını yakalayarak, beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan nakledilen karaciğerle hayata yeniden tutundu.

Ilgın İlçesi'nde çiftçilik yapan İbrahim Talaş, 7 yıl önce siroz hastalığına yakalandı. Her geçen gün ilerleyen hastalığından dolayı karaciğeri fonksiyonlarını yitirdi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne tedavi görmeye başlayan İbrahim Talaş, organ naklinin yapılması için bekleyeme başladı. Yaklaşık 1 ay önce, Talaş'ı arayan hastane yetkilileri, kendisi için uyumlu olan karaciğerin bulunduğunu ve nakil yapılması için hastaneye gelmesi gerektiğini bildirdi.

Yakınları tarafından acil olarak hastaneye getirilen Talaş, ameliyat için hastanede beklerken, yanına gelen doktorlar karaciğerin durumu daha acil olan başka bir hastaya nakledildiğini bildirdi.

ŞANS İKİNCİ KEZ KAPISINI ÇALDI

Karaciğer nakli için ilk şansını yitiren ancak umudunu kaybetmeyen İbrahim Talaş, evine dönerek nakil için yeniden beklemeye başladı. Aradan yaklaşık bir ay geçtikten sonra aynı hastaneden yeniden telefonla aranan Talaş'a, ikinci bir umut doğdu. Talaş'a, beyin ölümü gerçekleşmesi sonucu organları bağışlanan bir kişinin karaciğeri geçen salı günü yapılan operasyonla nakledildi.

'HİÇ ÜZÜLMEDİM'

Bir ay arayla yakaladığı ikinci karaciğer nakliyle yeniden hayata tutunan İbrahim Talaş, şunları söyledi:

"Hastalığım ilerleyince karaciğer nakli için hastanede sıraya girmiştim. 7 ay sonra hastaneden arayıp nakil yapılacağını söylediler. Hastaneye geldiğimizde başka bir hasta için acil olarak nakil yapılması gerektiğinden dolayı bana nakil gerçekleştirilemedi. Geri dönerek yine nakil için beklemeye başladım. Yaşadığım bu olaya hiç üzülmedim. Nakil edilen diğer kişinin benden daha acil olduğunu düşündüm. Zaten doktorlarımız da öyle olmazsa yapmazdı. Aradan bir ay geçtikten sonra yeniden beni aradılar. İkinci şansı kullanıp kullanmayacağımı sordular. Ben de hiç tereddüt etmeden kabul ettim. Bu kez nakil gerçekleştirildi ve şimdi çok daha iyiyim."

AİLEM ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Hastalığının ortaya çıkması ve nakil için beklemeye başlamasının ardından 2 oğlunun organlarını bağışladığını anlatan İbrahim Talaş, "Hastalığımın ortaya çıkmasının ardından ailem hiç düşünmeden müracaat ederek organ bağışında bulundu. Çünkü bağış yapmak bir çok insanın hayatını kurtarıyor. Öldükten sonra organlarımız hiç bir işe yaramıyor. Tüm vatandaşlarımızın bir hayat kurtarması için organ bağışında bulunmaya davet ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber