Veysel Eroğlu, kaymakam adaylarıyla buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığında, 98. dönem kaymakam adaylarına hitap etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Nisan 2013 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Veysel Eroğlu, kaymakam adaylarıyla buluştu

Kaymakamlık mesleğinin, önemine işaret eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Sizler seçilmiş insanlarsınız. 10 binlerce kişinin arasından siz bileğinizin hakkıyla bu güzel vazifeyi üstlendiniz. İnşallah ülkemize çok güzel hizmetler yapacağınıza yürekten inanıyorum" ifadesini kullandı.

Makamların, geçici olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu, "Yakında bir yere kaymakam olarak tayin olacaksınız. Oradan ayrılırken, insanlar iki şey söyler. 'İyi ki defolup gitti' denilebilir. Bir de 'O kadar büyük hizmetler yaptı ki giderken hepimiz ağladık şeklinde temennide bulunur. Tabii siz de inşallah buna layık olacaksınız. Buna inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin coğrafi ve stratejik konumunun önemine dikkati çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Burada hayatta kalmanın tek yolu güçlü olmaktan geçiyor. Burada güçlü olmayan hayatta kalamaz. Çünkü burası, bütün dünyanın gözünün üstünde olduğu çok önemli bir nokta" dedi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin büyük hedefleri olduğunu vurgulayarak, büyük hedefleri bulunmayan milletlerin, tarih sahnesinden silineceğini dile getirdi.

21. yüzyılın, büyük düşünenlerin asrı olacağını ifade eden Prof. Dr. Eroğlu, "Bu asır da bizim milletimizin asrı olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Tabii bunun için birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da geliştirmemiz lazım" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1800'lü yıllardan itibaren Türkiye'yi yok etmek ve Osmanlı Devleti'ni parçalamak için "Şark Meselesi" adlı bir projenin, İngiltere ve Rusya gibi ülkelerce ortaya atıldığını söyledi. Balkan Savaşları, Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda büyük acılar yaşandığını anlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Ama artık bu acıları yaşamaya tahammülümüz yok" ifadesini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin bilgiler de veren Prof. Dr. Eroğlu, paradan ziyade sevk ve idarenin çalışmalarda çok daha fazla önem taşıdığını, geçmiş deneyimlerinden gördüğünü söyledi.

Kaymakam adaylarından, kendilerine güvenmelerini ve büyük işler başarma hedefiyle hareket etmelerini isteyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, özgüven, iyi niyet ve şevkle çalışıldığında her meselenin çözüleceğini belirtti.

Mevzuatın çok iyi bilinmesi ve işlerin takibinin yapılması gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kaymakam adaylarına, "Gittiğiniz her ilçede kendinize bir eylem planı hazırlayın ve hedef koyun" önerisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber