Manisa'nın okul öncesi eğitim başarısı

Manisa'nın Soma ilçesinde İl Özel İdaresi ve Soma Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan Nene Hatun Anaokulu'nun açılışı, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber ve Uğur Aydemir'in katılımlarıyla gerçekleştirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2013 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'nın okul öncesi eğitim başarısı

Manisa'nın Soma ilçesinde İl Özel İdaresi ve Soma Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan Nene Hatun Anaokulu'nun açılışı, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber ve Uğur Aydemir'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İnönü Mahallesi'nde İl Özel İdaresi tarafından yapılan 4 derslikli Nene Hatun Anaokulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Okul Bahçesindeki açılış törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Ak Parti Manisa Milletveki ve MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve Uğur Aydemir'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Öğrenciler tarafından çeşitli gösterilerinde yapıldığı törenin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy yaptı. 2012-2013 eğitim öğretim 2. döneminde tamamlanan anaokulunda 32 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Altunsoy, Bodrum+zemin+1 kat olarak yapılan okul ile birlikte Manisa'da anaokulu sayısının 80'e çıktığını belirtti. Soma'da okul öncesi öğrenci sayısının bin 455 olduğunu kaydeden Altınsoy, "Milli Eğitim Bakanlığımız anaokullarına çok önem veriyor. Çünkü çocuklar en iyi eğitimi okul öncesi dönemde alıyor. Türkiye genelinde okul öncesi oranı yüzde 60 iken Manisa'da bu sayı yüzde 90-100'lere ulaştı. İl özel İdaresi ve Soma Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan anaokulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyor, katkıları olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Abdülkadir Karataş ise 3 önemli eğitim kurumunun Soma'ya kazandırılması hizmeti için toplandıklarını belirterek, 2 yıl önce bakanlıkça zorunlu hale getirilen okul öncesi eğitimde Soma'nın başarısının yüzde 100'lere ulaştığını kaydetti.

"TÜRKİYE'NİN ÖNCEDEN SAVAŞ BÜTÇESİ VARDI, ŞİMDİ EĞİTİM BÜTÇESİ VAR"

Tarihin şan ve şeref levhalarından birinin isminin verildiği Nene Hatun anaokulunun açılışı için bir aradayız. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılacak olan 24 derslikli ortaokulu temelini ve yine Soma Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin yaptıracak olduğu Soma Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Eğitim amaçlı hizmetler önde gitmektedir. Yerelde böyle genelde de böyledir. Türkiye'nin bütçesinin ön sırasında Milli Eğitim Bakanlığı yer almaktadır. Önceden savaş bütçesi vardı, şimdi eğitim bütçesi var. Bir ülke ya da toplum geleceğini teminat altına almak istiyorsa, eğitime önem vermek zorundadır. Geleceğine sahip çıkacaksa yavrularına sahip çıkacak, onların eğitimi ile meşgul olacaktır. Eğitimde Manisa olarak iyi bir düzeyde değiliz. Eğitim alanında görev yapan idareciler olarak gayretle çalışarak çıtayı yükseltip Manisa'nın eğitimde hak ettiği yere gelmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz" dedi.

"OKUL ÖNCESİ DÖNEMİ EĞİTİMİ GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise Okul öncesi eğitim dönemini gömleğin ilk düğmesi olarak gördüklerini belirterek, "Gömleğin ilk düğmesini doğru iliklemezsek, ondan sonrakiler de doğru iliklenmiyor. Bu bakımdan okul öncesi eğitim çok önemlidir. okul öncesi eğitim görmüş insanlar daha başarılı oluyorlar. Altın dönemi dediğimiz dönemde alınan iyi eğitim o çocuğun bütün hayatını daha anlamlı ve önemli kılıyor. Türkiye genelinde İl Özel İdarelerinin bütçesinin yüzde 20'sini kanun gereği eğitime harcamak zorunda. Ama Manisanın ayrı bir özelliği var. Çünkü Manisa İl Özel İdaresi artı olarak yüzde 20 daha bir bütçesini eğitime harcıyor. Bugün burada açılışını yaptığımız okulu Soma'ya kazandıran İl Özel İdaresine ve katkıları olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Törenin sonunda okula yaptıkları katkıdan ötürü Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye plaket takdime edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber