Comenius projesi kapsamında Uşak'a gelen öğrenciler UOSB'yi gezdi

Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında kente gelen öğrenci ve öğretmenler Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları (UOSB) gezdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2013 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Comenius projesi kapsamında Uşak'a gelen öğrenciler UOSB'yi gezdi

"Geleceği Ellerimizle Şekillendirmek" konulu, Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında Uşak'ta bulunan öğrenciler ve öğretmenler, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünü ve Organize Sanayi'deki bazı firmaları ziyaret ederek çalışmalar ve Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi aldılar. Ziyaretlerine,Proje Sorumlusu ve Uşak Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Murat Karakuş'un başkanlığında, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünden başlayan öğrencileri burada Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Sesli ile görüştü.

Bölge Müdürlüğü Toplantı salonunda Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve bölgede yapılan çalışmalar hakkında ziyaretçilere bilgi veren Mehmet Sesli, projede yer alan öğrenci ve öğretmenlere ziyaret nedeniyle teşekkür etti. Proje sorumlusu Murat Karakuş, Almanya, İsveç, ispanya ve Polonya'dan öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı projenin amacının, yurt içi ve yurt dışında iş bulmakta zorlanan gençlere iş olanaklarının neler olduğunu göstererek olduğunu söyledi.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Sesli ise "işsizlik" sorununun "mesleksizlik" sorununa dönüşmeye başladığını ve bunun önüne geçebilmek için öğrencilere iş imkânı sağlanmasının, eğitimlerin pratikte de uygulanmasının gerektiğini ifade etti. Öğrenciler daha sonra bölgedeki bazı tekstil fabrikalarını gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber