Liseli öğrenciler sokak müziği yaparak harçlıklarını çıkartıyorlar

Bilecik'te, Ticaret Lisesi'nin bir grup 1. sınıf öğrencisi, ellerinde gitarları ile sokakta müzik yaparak okul harçlıklarını çıkartıyorlar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2013 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Liseli öğrenciler sokak müziği yaparak harçlıklarını çıkartıyorlar

Şehir merkezinde yer alan Atatürk bulvarında Bilecik'te bir ilki gerçekleştirerek sokak müzisyenliği yapan Mete, Barış ve Enes adlı öğrenciler kaldırıma oturarak gitarları ile sevilen müzikleri hep birlikte çalıp söylüyorlar. Sokak müziğinin tanıtımını yapan gençler, gelip geçenlere müzik ziyafeti sunuyorlar. Yoldan gelip geçen vatandaşlar öğrencilerin müziklerini dinleyip para veriyor.

Bu işi Bilecik'te ilk defa kendilerinin başlattıklarını söyleyen öğrenciler, "Ailemize yük olmak istemiyoruz. Boş zamanlarımızda müziğimizi geliştirip harçlığımızı kazanmaya çalışıyoruz. Bizi görenler önce bir anlam veremiyor. Sonra müziğimizi dinleyip eğleniyorlar "diye konuştu.

Bazı vatandaşlar ise gençlerin çabalarını takdir ettiklerini belirterek, "Gençler kulağımızın pasını siliyorlar. Stresimizi atıyoruz. Bizlere güzel anlar yaşatıyorlar. Onlar sokak sanatı icra ediyor. Takdir ediyoruz" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber