10 il üniversite için YÖK'ü bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2005 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik 10 ile üniversite kurulması için YÖK'e başvurduklarını bekledi. Üniversite için YÖK'ün onayını bekleyen iller şunlar:

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çankırı, Nevşehir, Kilis, Siirt, Ağrı, Bilecik, Artvin, Sinop, Karaman ve Karabük'te üniversite kurulması için YÖK'e başvurduklarını; 2006 yılı içinde bu üniversitelerin de TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacağını söyledi.

Bakan Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda, 15 ile yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarının görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'de halen 40 ilde 77 üniversite bulunduğunu; bugün görüşülen tasarının yasalaşması ile Türkiye'de üniversitesi olmayan 26 il kalacağını belirtti.

Bu 26 ilde üniversite kurulması için altyapı çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü ve çalışmaları tamamlanan 10 ilde üniversite kurulması için YÖK'e yazı yazıldığını ifade eden Bakan Çelik, ''Sanırım YÖK'ten gelecek yazının ardından bu illerde üniversite kurulması için hazırlanacak tasarı, 2006 yılında Meclis'e gelecektir'' dedi.

Çelik, hükümet olarak amaçlarının 81 ilde üniversite kurmak olduğunu belirterek, bunun için belirledikleri kriterlere uyan her ilde yeni üniversite açabileceklerini ifade etti.

Hüseyin Çelik, hükümetin üniversitelere soğuk baktığı, gerekli desteği vermeyerek kavga ettiği yolundaki eleştirilerin doğru olmadığını belirterek, üniversitelere yapılan yardımın, iktidarları döneminde ikiye katlandığını söyledi.

Çelik, üniversitelere 14 bin 800 kadro verildiğini, bunların içinde öğretim üyesi kadrosunun bulunmadığını sözlerine ekledi. Tasarının ek 60. maddesinin kabul edilmesinin ardından, Genel Kurul çalışmalarına saat 20.00'ye kadar ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber