Ayran dünyanın en sağlıklı içeçeğidir!/ Video

Prof. Dr. Karatay, Başbakan Erdoğan'ın 'Milli içkimiz ayrandır' çıkışına destek verdi ve ekledi: En sağlıklı, en doğal içki ayrandır. Bütün hastalarıma öneriyorum.

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 29 Nisan 2013 10:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bira milli içki olarak halka sunulmuştur. Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır" dedi, Türkiye bu söze kilitlendi. Bu çıkışın ardından ayran satışlarında inanılmaz bir patlama yaşandı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, ayranla serinlemeye başladı. "Milli içki" çıkışı doktorlar tarafından da "olumlu" karşılandı. Geliştirdiği "Karatay Diyeti" ile tanınan ve tıp dünyasında ezberbozan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Başbakan Erdoğan'ın açıklamasını haklı ve yerinde buldu.

ANNELERE ÇAĞRI

Aile Hekimleri Ulusal Kongresi'ne katılmak amacıyla Konya'ya giden Prof. Dr. Karatay, Başbakan'ın ayran açıklamasını değerlendirdi. Erdoğan'ın ayran konusundaki sözlerinin, toplumun sağlığı için önemli bir adım olduğunu söyleyen Karatay, özellikle annelerden çocuklarına ayran içme alışkanlığı kazandırmalarını istedi.

ÇOK SAĞLIKLI

Ayranın sağlıklı ve doğal bir içki olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, sözlerine şu şekilde devam etti: "Ayran çok önemli, geleneklerimizin, dünyanın en sağlıklı içkisidir. Bunu çocukluğumdan beri uygulayan, çocuğuma da uygulatan bir insanım. Bütün hastalarıma ve herkese 'En sağlıklı, yararlı ve en doğal içki ayrandır' diye zaten söylüyorum. Sayın Başbakanımız da bu şekilde bir açıklama yapmış. Hakikaten çok haklı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber