Öğrenciler diplomadan önce iş sahibi oluyor

Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri mezun olmadan iş sahibi olmayı garantiliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2013 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler diplomadan önce iş sahibi oluyor

Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri mezun olmadan iş sahibi olmayı garantiliyor.

Turizm eğitim alanında Türkiye'de tanınan, saygı duyulan ve her biri sektör tecrübesine sahip ADÜ Didim Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanları tarafından yetiştirilen meslek yüksek okulu öğrencileri, diplomalarını ellerine alır almaz ekmeklerini de eline alıyor. Okula girdikleri ilk günden itibaren aldıkları tüm teorik dersleri aynı hafta içinde pratik etme şansını yakalayan öğrenciler, gerçek bir çalışan olmadan gerçek otel, gerçek müşteri ve gerçek yönetici ile bir araya geliyor.

ADÜ Didim Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Atila Yüksel, okul sıralarından hem mektepli, hem alaylı olarak mezun olan Didim MYO öğrencilerinin aldıkları sıra dışı eğitimle geleceğin turizm sektörüne yön vermeye hazırlandığını belirtti.

İyi bir turizm eğitimi alan, dünyanın yeni gelişen turizm trentlerini yakından takip eden, birkaç lisan konuşabilen ve tecrübeleri ile göz dolduran Didim MYO öğrencileri, dünyanın pek çok ülkesindeki uluslararası otel zincirlerinde, havayolu firmalarında, tur operatörlerinde, turizm acentalarında ve catering firmalarında çalışma şansı yakalıyor. Gittikleri her kurumda el üstünde tutulan gençler, okullarının adını başarıyla temsil ederek hem ailelerini hem de öğretmenlerini gururlandırıyor.

Didim MYO öğrencileri, dünyada ilk kez Avusturya merkezli bir firma tarafından hayata geçirilen ve hızla yayılan “Uçan şefler” uygulamasında da Türkiye'de en çok tercih edilen turizm öğrencileri arasında. Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın uçak içi yemek servislerini veren Avusturya merkezli Türk Şirketi Do&Co firmasının Didim MYO'dan 6 stajer öğrenci istemesi ile başlayan süreç, 50 uçan şefin kadroya alınması ile devam ediyor. Konu ile ilgili bilgi veren Didim MYO Aşçılık Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Burak Mil, uçan şef çalışmasında okullarından mezun olan gençlerin yakaladığı başarının dikkat çekici olduğunu söylüyor. 12 saat ve üstü uçuşlarda özellikle business yolucalara alacart servis veren Didim MYO'nun yetiştirdiği uçan şefler, firmanın toplam uçan şef personelinin yaklaşık üçte birini oluşturuyor. Didim MYO öğrencileri ve mezunları sadece uçaklara catering hizmeti veren firmalar tarafından değil elçilikler, konsolosluklar, askeri ateşelikler ve gemiler için catering hizmeti veren firmalar tarafından da tercih ediliyor.

Didim MYO öğrencilerinin başarısının altında yatan en önemli sebep olarak verilen eğitimin farklılığı gösteriliyor. Okulda haftanın üç günü teorik eğitim verilirken, iki gün pratik eğitim veriliyor. Eğitimin üçüncü sacayağı ise staj.

Okul Müdürü Prof. Dr. Atila Yüksel, turizm eğitimi alanında Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim. Prof. Dr. Yüksel, okul olarak ilk hedeflerinin Türkiye'de meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik oluşan olumsuz imajı silmek olduğunu söylüyor. Meslek yüksekokullarına nitelikli, hırslı, başarılı gençlerin de gelebileceğini ve burada doğru yönlendirme ve iyi eğitimle mesleklerinin zirvesine çıkabileceklerini herkesime göstermeyi hedeflediklerini vurgulayan Yüksel, geldikleri noktada inançlarının ve çabalarının meyvelerini aldıklarını belirtiyor. Yüksel, hizmet sektörünün tüm inceliklerini öğrencilere öğretmek için uygulama eğitimine özel önem verdiklerini vurgulayarak sadece staj döneminde öğrendiklerini uygulayan öğrencilerin başarılı olmalarının mümkün olmadığının altını çiziyor. Eğitimcinin kontrolü dışında gelişen staj eğitiminin uygulamalı eğitim olarak değerlendirilemeyeceğini söyleyen Yüksel, stajın sadece öğrencinin öğrendiklerini kendi başına kaldığı zaman da uygulayıp uygulamayacağını kendine ispat edeceği bir süreç olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber